08 de juliol 2007

TAJIKISTAN


Quin canvi! D'Iran a Tajikistan, de Teheran a Dushanbe, de la caotica capital de l'Iran, a l'ordre de Dushanbe.

Pero el gran canvi es, cap mena de dubte, la falta del hijab en les dones. No es que totes duguin el cabell al descobert, pero si moltes, pero el mes important, es que no es obligatori dur-lo.
Un canvi mes? L'acohol. Per fi despres d'un mes de Mirinda i Parsi Cola, podem fer alguna cerveseta tot dinant o sopant, bevent una de les apreciades Baltika que es poden trobar en tots els paisos de l'ex URSS.
I encara un altre canvi? Les targes VISA, finalment funcionen! Podem treure diners dels caixers, a diferencia d'Iran, que per l'embargament que patia, aixo era impossible. Ni dels caixers, ni dels bancs, d'enlloc es podia treure diners amb targes de credit.
Han estat un parell d'hores de vol entre Teheran i Dushanbe. espres de pagar uns 7 euros al taxista per uns 6km (tambe 7 euros hem pagat avui a Teheran, pero per fer un trajecte de prop de 50km fins l'aeroport), hem anat a parar a un B&B. De fet, es un pis en una cinquena planta d'un atrotinat bloc de l'epoca sovietica. Paguem 10$ per cap, amb la comoditat d'un pis. Aixo si, tenint en compte que de 12h-16h no hi ha aigua corrent. I no ens queixem! De moment compartim pis amb un suis que ve en moto des de Suissa, de cami a Xina, India i Nepal. I el be que va arribar a un lloc nou, i que algu t'expliqui els petits secrets de la ciutat, o que et diguin que hi ha a prop per sopar.

I els propers dies estarem per aqui la capital, primer adaptant-nos al nou pais, saber que i on podem anar a sopar (avui), esmorzar o dinar (dema), per situar-nos, i despres per aconseguir trobar una cosa important, cartutxos de gas de recanvi, per al seguent objectiu previst, un trekking per les Fann Mountains.

Dushanbe, 7 de juliol 2007

3 comentaris:

  1. ...i quan torneu de les vacances?? pq lo que son vacances ja se us acaven, no? jejeee :-))

    ResponElimina
  2. Jo també faré aviat les vacances. I altres por ahí caminant i suant i pujant i baixant muntanyes...

    ResponElimina
  3. Un nuevo pais para visitar y descubrir !!!

    Me alegro q podais tomar una cervecita fresca y disfrutar de unas condiciones un poco mas confortables.

    Un beso desde BCN. Para el motero que teneis de compañero de piso darle ánimos de otro motero jejeje.

    Besos y hasta la próxima

    ResponElimina