08 d’agost 2007

SORTIM CAP AL TIBET

Ja tenim bitllet!



Sortim cap al Tibet avui dimecres a les 22h, hora local (despres ja explicare aixo de les hores), cap a Ali, ciutat situada a l'altipla tibeta, a 4.280m d'alcada.



Sortim en un bus de la companyia Tibetan Antilope. Les seves oficines estan als afores de Yecheng. Per aquells qui vulguin arribar-hi, han d'agafar el bus urba No.2 des de l'estacio de busos, fins el final, i despres prendre l'altre bus que d'alli surt, i dir a la persona que cobra o al xofer que et pari a Aba (als 5-10min. de trajecte). Les oficines estan a ma esquerra, segons baixes. En algun forum hem llegit que es preferible el bus al taxi, ja que despres pots trobar-te que el taxista "canti" a la policia la teva presencia. Pero no se, si ho penses be, i realment la policia no vol que cap estranger pugi al bus, posaria un policia a la sortida del bus, i faria baixar a tots els estrangers... pero per si les mosques, nosaltres hem anat en bus.



Ens han cobrat 800Y (80euros) per al trajecte, tot i que el preu no es fix, i pot variar entre 500 i 800. Es un bus amb lliteres, preparat (esperem), per suportar les males carreteres i els diferents ports de muntanya pels que haurem de passar, un d'ells, a mes de 5.400m. Haurem de passar unes 40h al bus, amb dues nits incloses, per fer els prop de 1.100km que separen les dues poblacions. Pero si tot surt be, ens plantarem al Tibet, de forma barata i rapida. Provarem. El pitjor que ens pot passar es que els xinesos ens multin per 30-50 euros, i ens facin tirar enrera.



Aqui al Xinjing pel mati es porten 4h de diferencia amb Barcelona, metre que a la tarda, en son 6h! O a l'inreves, com es vulgui. O millor encara, posa't tot el dia una diferencia de 2h respecte a l'horari de Pequin. I es que tot i que estem a milers de quilometres cap a l'oest de la capital, l'hora oficial es la mateixa. I el sol no segueix els capricis de Pequin, encara. Aixi que si no vols que el sol surti a quarts de nou, o que hi hagi llum a quarts d'onze, millor passa't a l'horari local del Xinjiang, que es dues hores enrera de l'oficial xines.

Yecheng, 8 d'agost de 2007

2 comentaris:

  1. Hola wapíssims!!!!!!
    I aquí nosaltres treballant, amb el caos de RENFE, les apagades de FECSA i les maletes perdudes al PRAT...
    Per cert justament aquests dies al Tíbet hi ha uns amics meus, o sigui que si sentiu parlar català pregunteu!!! Bé, a una potser la coneixereu de vista, és la dona del temps, la Sònia Papell!!!
    Des d'aquí molts bisitos i cuideu-vos molt!!! Record dels targarins!!!
    Gemma, Alba i Joan Marc

    ResponElimina
  2. Salutacions a tots plegats!!!
    Bona ruta als viatgers i bon treball, amb moderació és clar!, als targarins. I salutacions també a la Sònia si la veieu!. I un petonet molt gran per l'Alba. Ale, doncs a viatjar ...
    Joa.

    ResponElimina