22 de setembre 2007

LLORETMANDU

Ja som fora del Tibet, ja som al Nepal. Enrera deixem els militars xinesos, els permisos que mai aconsegueixes, els menus en angles amb els preus doblats respecte als menus en xines, els temples budistes, els momos...

Som al Nepal, i entrar-hi, ens ha suposat unes petites sorpreses. Una es l'horari. Som ara mateix a 3h45' respecte Barcelona. No se la rao d'aquests 45min de mes, o 15min de menys, nomes sabem que a quarts de set, el dia ja es ben clar. Una altra sorpresa es que condueixen per l'esquerra, al contrari que la Xina. Llavors, us preguntareu... i com es fa el canvi de direccio en la conduccio en la frontera? Entre la duana xinesa i la nepalesa hi ha una carretera de terra en mal estat per on amb prou feines hi passa un cotxe en un sol sentit degut al desgavell de transit que hi ha, amb camions i cotxes aturats arreu.
Una altra sorpresa es el paisatge. De l'erm, alt i fred paisatge tibeta, passem a un verd i calid paisatge nepales. La diferencia d'alcada deu tenir molt a veure. Aqui a Kathmandu estem a uns 'tristos' 1.300m d'alcada.
I la darrera sorpresa... SAN MIGUEL. I es que una de les cerveses mes begudes al Nepal, es la lleidatana San Miquel, que alla on va, triomfa!

Pel poc que hem vist de Kathmandu, sembla una bona ciutat per descansar i passejar. Hi ha moltes coses a favor del turista. Hi ha tota mena de serveis, des de bons hotels amb bons preus, restaurants a dojo que ofereixen menus occidentals per triar i remenar, la gran majoria de la poblacio parla angles, tranports sense limitacions pels estrangers (a l'inreves, que hi ha busos nomes per turistes), i tot plegat, dintre d'una ciutat que ofereix uns bons atractius turistico-culturals.

No es d'estranyar doncs que Kathmandu estigui a vessar de turisme. A mes, aqui, durant l'octubre i novembre es temporada alta. Son els millors mesos de l'any per a la practica del trekking. El turisme es concentra basicament al barri de Thamel. Gairebe podriem dir que es un barri per estrangers, on abunden els restaurants occidentals i els locals per a prendre alguna beguda. Algunes tardes els locals (restaurants i bars) ofereixen musica en directe, el que fa que passejar pels carrers de Thamel si excessivament sorollos, mes aviat, molest.


Kathmandu, 21 de setembre de 2007

1 comentari:

  1. Ok!. REbut. Ara a començar una nova etapa. Decanseu i despres endavant!
    Joan.

    ResponElimina