03 de desembre 2007

PEL RAJASTHAN

Vaques, cabres, micos, bous, elefants, burros, porcs, aligues, gallines, fures, camells, gats, gossos... son alguns dels animals que "conviuen" en qualsevol ciutat india. Aquesta bonica i idil.lica convivencia, es clar, es converteix en tota mena de bruticia i porqueria pel carrer. Els carrers de les ciutats indies son plens d'escombreries i caques de vaca, bou, cabres... Pero no importa, tot i aixi, hi ha turistes que frueixen d'aquesta idil.lica convivencia caminant descalcos en una comunio perfecte amb la ciutat, la natura i... la bruticia.

Pero si a les ciutats indies nomes hi haguessin animals estariem parlant de parcs nacionals, i no es el cas. Hi ha indis, molts indis tambe pels carrers, i bicicletes, i carros de cavalls, i carros de camells, i motos, i rickshaws, i motorickshows, i cotxes, i busos... nomes de descriure-les un ja s'estressa. Afortunadament, ens hem anat adaptant de mica en mica durant el nostre pas pel Tibet i el Nepal.

Seguim el nostre recorregut per la India. Hem deixat enrera ja Varanasi i Agra a Uttar Pradesh, i som ja en ple Rajasthan, l'estat dels Rajputs.

A Agra es troba el monument mes conegut de tota la India (i tambe el mes car) el Taj Mahal. Com en tot icone turistic, te'l fan pagar, i 13 euros a la India, son molts diners. El Taj va ser construit per l'emperador musulma (de l'imperi Mughal) Shah Jahan al s. XVII per enterrar la seva segona dona despres de morir quan donava a llum al 14e fill. Per aixo diuen que el Taj es una de les obres fetes per amor, mes boniques. No se si el mateix emperador Shah Jahan, quan va fer matar bona part dels homes de la familia per facilitar el seu acces al tron, va erigir tambe algun altre monument.

Del Rajasthan hem passat per Pushkar, un petit poble amb un estany, sagrat, es clar. Pushkar podreim dir que es un poble vegetaria. Es prohibit de menjar qualsevol carn no ja al llac sagrat, on tambe t'has de descalcar, sino en qualsevol dels molts restaurants de la poblacio. Ni ous, es trobaven.


Jhodpur, 4 de desembre de 2007

4 comentaris:

  1. Menudo "pájaro" aquest que va fer construir el Taj Mahal...

    ResponElimina
  2. molt bo aquest comentari "No se si el mateix emperador Shah Jahan, quan va fer matar tots els homes (inclos el seu pare) de la familia per a accedir al tron, va erigir tambe algun altre monument." .... viam si la semana de turisteo que estem per alla podem visitar aquests llocs ;) ... y el taj majal desde fora.. no hih a prou? ... es que eso de pagar ... jajajaja

    ResponElimina
  3. Siiiii... es pot veure el Taj des de fora, i a mes a mes es el que et recomanaria. Guarda els diners del Taj per al Fort o el "Baby Taj", per exemple. Es pot veure el Taj des del Parc Mehtab Bagh (2 euros), des del Taj Nature Walk (1 euro) i sobretot del Roof Top restaurant del Shanti Lodge (es menja be a bon preu).

    Conseguiras marxar d'Agra sense cap clauer? jejeje

    ResponElimina