27 de gener 2008

REDUINT EL KEPLER TRACK

El Kepler Track es troba en el PN de Fiorland, i va ser creat el 1988 amb la finalitat de esponjar els tracks mes plens de Milford i el Routeburn tracks. I quan dic crear em refereixo a literalment crear. Un equip mixte de voluntaris i treballadors del DOC (Departament of Conservation, del Govern de NZ) van idear, i crear fisicament els camins.

El Kepler track es un altre dels Great Walks, i per tant, el seu tracat esta manicurat, amb camins perfectament tracats i conservats amb una forta intervencio. Escales, passarel.les, ponts son alguns dels elements que es troben pel cami. De fet, crec que la forma ideal de fer-lo seria amb un carret de la compra. El cami esta en bon estat, pla amb grava per a que no hi hagi fang i amb escales alli on es mes pendent (un carret d'aquells amb tres rodes, encara aniria millor).

Tot i aixi, el Kepler te un disseny perfecte. A diferencia de molts Great Walks te un circuit circular de 50km o de 60km segons es vulgui fer en 3 dies o en 4 dies. A mes a mes, te un llarg tram alpi (per sobre la linea de bosc) que fa guadir de les vistes, amb uns refugis estrategicament situats.

Durant tot l'any cal reservar amb antelacio els refugis del Kepler, uns refugis que valen 40$(20 euros la nit). Aquesta, entre altres raons, van fer que ens decidissim per fer el Kepler track al dia, optant per l'opcio de 3 dies (entrant per Te Anau, sortin per Rainbow Reach, estalviant aixi uns 10km de bosc).

Dunedin, 27 de gener de 2007

1 comentari:

  1. Eeeei!. Sou a NZ oi? Doncs ja que jo no puc anar allà per veure un partit de rugby, perquè no em penjeu alguna fotico de rugby please?. Bona ruta!!! Joan.

    ResponElimina