14 de març 2008

AUCKLAND




Sortim de l'ocea Pacific Sud en direccio sud. Volem arribar a peu fins al mar de Tasmania (mar que separa NZ d'Australia), volem fer un Coast to Coast a peu. Passem per diferents volcans, el mes significatiu dels quals potser sigui el Mt. Eden. El Mt. Eden s'aixeca uns 200m sobre el nivell de mar i encara conserva un visible crater. Al seu interior hi pasturen unes vaques. Mes endavant, tornem a pujar un altre volca, el One Three Hill. En aquest volca son visibles algunes terrasses on els maoris havien construit una fortificacio (pa). Arribar al mar de Tasmania ja es feina facil. Despres de 3h30min hi arribem.


Som a Auckland, la ciutat mes important de NZ (que no la capital, que es Wellington). Amb 1,3 milions d'habitants, aqui hi viu un 25% de tota la poblacio de NZ. Es una barreja multicultural d'europeus, maoris, xinesos, fijians, samoans, tongans... que viuen en aquesta ciutat. Una ciutat cobejada ja des dels primers assentaments maoris. No es d'estranyar que en maori el nom de la ciutat signifiqui "la ciutat cobejada per tots". El seu clima temperat, calid i poc plujos (a diferencia de la resta de NZ), i amb el seu doble port natural separat per pocs quilometres, fan d'aquest indret un lloc ideal per viure.


Auckland es coneguda tambe com la ciuat de les Veles. Nombrosos velers son ancorats al seu port, i es seu de de l'equip Team New Zealand, guanyador el 1995 i 2000 de la America's Cup. Pero tambe la ciutat es coneguda com l'Infern. La gran ciutat, edificis alts (amb la Sky Tower que amb 328m es l'edifici mes alt de l'hemisferi sud), gent i bullici, cotxes, semafors... es l'antitesi del paradis que un espera que es NZ.


Tot i aixi, la ciutat te coses a oferir, ja sigui dintre o fora de la ciutat. Entre les que destacaria seria la caminada urbana del Coast to Coast (16km urbans que van de l'ocea Pacific al mar de Tasmania travessant tot Auckland), l'illa de Rangitoto, a 30min en ferry de la ciutat, un volca sorgit del mar fa 600 anys i que es ideal per passar-hi caminant un dia, o l'Sky Tower, una torre de telecomunicacions de 328 metres d'alcada, que com abans comentava, es l'edifici mes alt de l'hemisferi sud.
I finalment, el que sera el nostre desti pels seguents dies, la Great Barrier Island, illa a 4:30h en ferry de la ciutat i que ofereix caminades de 2-3 dies pels seus boscos. Alli hi serem la darrera setmana que passarem a NZ abans no sortim cap a Australia de nou.
Fins la tornada.
Auckland, 14 de marc de 2008

1 comentari: