28 d’abril 2008

MALAISIA


Vuit hores i mitja despres de despegar de Gold Coast (Australia), l'Airbus 330 amb el que volavem arribava a Kuala Lumpur a primeres hores de la matinada. A qui li agradi el surf i els gratacels a tocar de platja, Gold Coast es la seva destinacio. Pero a nosaltres no ens agrada ni una, ni l'altra cosa. Si que en atrauen, pero, les tarifes aeries a bon preu. I si hi ha tot un referent de companyies de baix cost pel sudest asiatic, aquest es AirAsia.

AirAsia te des de Gold Coast te l'unic vol que connecta Oceania (Australia) amb Asia (Malaisia), fins a Kuala Lumpur, on la companyia te la seva seu central. Opera des de l'aeroport de baix cost Low Cost Carrier Terminal (LCCT) que es el seu hub central. El LCCT va ser el primer aeroport de baix cost construit a l'Asia, i es facilment accessible en autobus (2euros) des de la ciutat.

La companyia va neixer el 1986 per un conglomerat d'empreses publiques i va ser venuda el 2001 (fortament endeutada) per la suma simbolica d'1 ringgit (20ct. d'euro) a Tony Fernandes, un empresari malai. Des de llavors, la companyia ha portat mes de 33 milions de passatgers, i compren tant companyies subsidiaries a Tailandia (Thai AirAsia), Indonesia (Indonesia AirAsia) i Vietnam (Vina AirAsia), com d'altres d'associades (AirAsia X,participada pel grup Virgin) i FlyAsianXpress (Sabah i Sarawak).

Per arribar a Gold Coast vam agafar un vol intern des de Melbourne. Aquest primer vol el vam fer amb una altra companyia asiatica de baix cost, Tiger Airways. Des de la veina Singapore Tiger Airways opera des de l'aeroport de Changi (un dels millors del mon segons algunes llistes) ofereint vols barats amb el suport d'una de les millors companyies aeries del mon, Singapore Airlines.

Kuala Lumpur es una ciutat calorosa i humida de prop dos milions d'habitants. La ciutat (com tot el pais) es una barreja etnica de malais, xinesos i Indis. En pocs minuts es pot anar de Chinatown amb el seus temples taoistes i paradetes de menjar al carrrer, a Little India a fer un ginger te o a sopar un plat fet a base de masala (i a preus de la India), passant per barris malais.

Despres de deixar Asia Central ja fa uns mesos, tornem a ser a un pais de majoria musulmana. L'Islam es la religio oficial a Malaisia, tot i que hi ha llibertat religiosa i per tant podem trobar a part de mesquites (Jameq, Negara), tambe temples taoistes xinesos (Thean Hou, Guandi Temple),temples budistes (Bhuddit pagoda, Sam Kow Tong Temple),temples sikhs (amb el temple sikh mes gran del sudest asiatic)...

Kuala Lumpur, 27 d'abril de 2008

2 comentaris:

  1. holaaa

    quina enveja, vaig entrant de tant en tant per saber com va.

    hem sembla que necesitarem mes de un birrasastage per que ens expliqueu el viatge

    :-))))

    v'sss

    ResponElimina
  2. Doncs ja farem els birrastages que calguin, tranquil, que per aqui tambe fem algun birrastage de tant en tant, nomes som dos, per aixo!

    Records, i gracies pel comentari!

    ResponElimina