27 d’agost 2008

GUNUNG AGUNG 3.040M (BALI)


El Gunung Agung es la muntanya mes Alta de Bali. La seva alcada balla segons algunes informacions, pero la que sembla ara per ara mes fiable, es la que li dona una alcada de 3.040m.

No cal cap permis per pujar l Agung ni es obligatori cap guia, pero cal tenir en compte que durant algunes festes religioses es tanca l acces al cim.

Son entre 5-6h de pujada fins a cim. Cal estar dalt del cim ben d'hora pel mati per poder trobar el cim encara lliure de nuvols, aixi que es molt recomanable sortir de matinada.

Cal sobretot tenir en compte que no hi ha aigua a la muntanya, i mes tenint en compte que la pujada son 1800m de desnivell (mes de 2000 si se surt des del temple principal de Pura Besakih).





Existeix una pista (3km) que porta del complexe principal de Pura Besakih fins a Pura Pengubengan. Es una opcio interessant, ja que escurca la pujada en 250m de desnivell. Segons el seu estat es apte per qualsevol vehicle (consultar estat), pero la millor opcio seria un tot terreny (que no 4X4) dels que lloguen per Ubud, tipus Suzuki Jimmy

RUTES

Existeixen dues conegudes rutes que pugen el volca:

  1. La mes popular es des de Pura Pasar Agung, a uns 1500m d'alcada. Es la ruta habitual que ofereixen les agencies de turisme per Bali, pero el cami no porta el cim sino a un mirador al crater.
  2. L'unic cami que puja al cim surt des de Pura Beskih, el temple hinduista mes gran de Bali. Des del cim es tenen vistes de 360 graus tot i que a primeres hores del mati, el sol ve de cara. Aquesta ruta es la que descriurem.

ACCES

El temple de Pura Besakih es troba aproximadament a 40km d'Ubud. Hi ha diferents opcions per arribar a Pura Besakih

  • Un transport privat pot deixar-te al temple i recollir-te a una hora convinguda. Tenir en compte que si es vol provar d'anar a Pura Pengubengan, el taxi sigui millor 4X4 o similar.
  • Pack per agencia de viatge. Solen cobrar entre 40-60$ per persona, tot inclos (transport i guia)
  • Llogar un cotxe durant un dia. Solen cobrar 90.000-120.000Rp pel lloguer d'un cotxe petit tipus Suyuki Jimmy per un dia. En algunes agencies permetes recollir el cotxe al vespre abans, el que estalvia de llogar-lo dos dies.
ASCENCIO

El punt de sortida es el complexe de temples de Pura Besakih (1000m a la zona de restaurants).

Un cami surt des de redera del temple de Pura Pengubengan (1.250m), un temple aillat, a una hora a peu del temple principal. Un cop s'agafa aquest cami, ja no hi ha cap mena de problemes, ja que el cami porta directe al cim. Durant l'ascensio es troben un parell de cartells indicadors de temples. Seguirem per l'esquerra en els dos casos.

Si se surt des del temple principal (1000m), cal pujar per les escales de la dreta del temple principal (de les 3 que hi ha) i agafar un cami empedrat a l'esquerra de Pura Gelap que ens portara directament a Pura Pengubengan (1250m).

Sense coneixer el cami a P. Pengubengan pot ser complicat trobar el cami per la nit, millor es acostar-s hi durant el dia per localitzar la ruta.






Ubud, 29 d'agost de 2008

1 comentari:

  1. Ens han publicat a La Vanguardia, a la seccio de FotoAtlas, una petita galeria de fotos de Borneo.

    Aqui teniu el link a la galeria:

    http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53527857492&ID_PAGINA=1810075&ID_FORMATO=9&PAGINACIO=1&SUBORDRE=3&TEXT=

    Albert i Olga

    ResponElimina