23 d’octubre 2008

SIAM

De TAILANDIA
(Bangkok)
Mica en mica anem deixant enrera Bangkok, i com mes al nord ens dirigim, mes enrera ens endinsem en la historia de Tailandia.

Bangkok es l'actual capital des de que es va moure de Thonburi (pocs anys abans d'Ayuthaya) l'any 1782. L'actual monarquia, la Chakri, regna des de llavors a la Ciutat dels Angels. No es d'estranyar veure sovint tailandesos amb una corretja de goma al canyell desitjant una llarga vida al Rei. I es que l'actual monarca ostenta el maxim carrec des de fa 62 anys i poques vegades surt a actes publics degut a la seva avancada edad.
De TAILANDIA
(Bangkok)

Setanta cinc quilometres mes al nord de Bangkok es troba Ayuthaya. Abans de perdre la capitalitat a favor de Bangkok, Ayuthaya va ser capital de la epoca d'or de la historia tailandesa. Durant quatres segles (s.XIV-XVIII) la ciutat va dominar un imperi que es va estendre fins a l'actual Laos, Cambodja i Myanmar durant la qual la ciutat va arribar a tenir un milio d'habitants i ser cobejada per portuguesos, anglesos o francesos.
De TAILANDIA
(Ayuthaya)

D'aquella esplendor queden multitud de temples escampats per l'actual Ayuthaya (ara amb poc mes de 90.000hab.) molts d'ells en ruines pero molts d'altres i gracies a restauracions, ens mostren una part d'aquella magnificiencia d'epoques passades.
De TAILANDIA
(L'herencia Khmer de Cambodja es present arreu dels antics regnes tailandesos)

Ens tornem a moure al nord, uns 400km per arribar fins a Sukhothai. L'imperi Khmer de Cambodja va ocupar aquestes terres durant segles. Aprofitant el seu declivi al s. XII-XIII es va formar un regne independent que es considerat pels tailandesos com el primer regne de Siam. De fet, va ser aqui on el rei Ramkhanhaeng crea l'escriptura actual tailandesa i durant l'epoca de Sukhothai, el regne es va expandir fins el que es l'actual Tailandia.
De TAILANDIA
(Sukhothai)



Sukhothai, 24 d'octubre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada