13 d’octubre 2008

TAILANDIA

Travessar qualsevol frontera sempre soposa un canvi. Fer-ho entre Malaisia i Tailandia quan al primer pais se celebra encara el Ramada, el canvi es encara mes sobtat. I es que de passar d'haver de beure aigua d'amagat, a que el cambrer del tren del costat tailandes sigui una "lady boy" oferint-te cerveses a cops de maluc, hi ha una clara diferencia.

Pero tot i que Tailandia es de majoria budista, al profond sud hi ha tres provincies (Pattani, Narathiwat i Yala) que mantenen una majoria musulmana. Aquestes tres provincies pertanyien a un regne islamic conquerit per Tailandia a principis del s.XX. i estan mes properes culturalment (i evidentment religiosament) a la seva veina malaia del sud (Kelantan). Pero a diferencia de Kelantan on hi ha pau, a Pattani, Narathiwat i Yala, diferents grups armats manenten les provincies en una espiral de terror que des del 2005 fins avui, ha provocat prop de 2000 morts.

Pero tot i aquesta minoria musulmana del sud, podem afirmar que deixem enrera definitivament els paisos de majoria musulmana com Indonesia i Malaisia per endinsar-nos en els budistes, i ens els monjos i monges budistes de taronja (seguidors del budisme Theravada), a diferencia del Tibet que anaven de vermell (budisme Mahayana).

Ban Nhaton, 13 d'octubre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada