13 de novembre 2008

MEKONG

De TAILANDIA

Hi ha rius que evoquen indret llunyans i mitics, i el Mekong, n'es un d'ells. Des del seu naixement prop del coll de Rup-Sa al Yunnan (plato tibeta), recorre 4.180km entre la Xina, Myanmar, Laos, Tailandia i Cambodja abans no desenboca al sud de Vietnam.

Els darrers dies hem tingut el primer contacte amb aquest mitic riu, el primer no gaire atractiu, si pero, el segon. El primer contacte amb el riu ha estat a Sop Ruak, Tailandia. Sop Ruak tambe es coneiex com "Golden Triangle" que aixi s'ha autoanomenat referint-se al fet que els tres paisos implicats en el Triangle d'Or de l'opi (Tailandia, Laos i Myanmar) convergeixen al riu Mekong, a tocar d'aquesta poblacio.

Si a Sop Ruak hi havia anteriorment cap activitat relacionada amb l'opi, ho desconec exactament, pero en tot cas, si hi hagues hagut, han sabut convertir el negoci. Avui dia Sop Ruak es una poblacio que esta volcada al negoci del "Golden Triangle", al Triangle d'Or com a curiositat geografica, en aquest cas. Passejos amb bots pel riu, viatges a un mercat del costat riverenc de Laos, viatges a un casino birma, un museu de l'Opi...

El Mekong divideix Tailandia i Laos des que a finals del s. XIX el rei tailandes va "cedir" a Franca totes les terres que li pertanyien a l'est del Mekong quan aquest pais el va pressionar en les seves ansies colonials. Aixi que tret d'un pas fronterer, l'habitual es d'haver de creuar el riu per passar de Tailandia a Laos. Nosaltres es el que vam fer per passar de Chiang Khong (Tailandia) a Huay Xai (Laos), punt fronterer mes septentrional obert per a estrangers entre ambdos paisos.

De LAOS

Des de Huay Xai hi ha la opcio de baixar el Mekong en barca fins a Luang Prabang, opcio que es la que hem utilitzat. Es un trajecte de dos dies en un bot per a 100 persones. Que sigui una experiencia agradable o no depen de com de ple vagi el bot i del que un esperi d'un "creuer" d'aquesta mena. Esperavem que fos un viatge mixte entre gent local i turistes, i no ha estat aixi, pero ha estat igualment un agradable passeig pel riu, passant per petites poblacions i guadint d'un paisatge tranquil de verdes muntanyes i valls.

De LAOS

De LAOS


Luang Prabang, 13 de novembre de 2008

4 comentaris:

  1. Eeeei! Quins bocates a les fotos! I quines postes de sol pel Mekong!. Bona ruta i endavant!
    Joan.

    ResponElimina
  2. Hola Albert y Olga.
    Somos amigos de tu hermano Joan.
    Mi nombre es Jose Manuel Buzón y vivia en el bloque 14, mi hermano si que iba a tu curso el Jorge Buzon.

    Hemos estado viendo tu blog y es espectacular, hablo muchas veces con tu hermano de vuestra azaña y hoy me decidido a escribir.
    Ya me conto tu hermano el viernes 14nov que si os toca la loteria seguireis con la aventura.
    Pues suerte campeones.

    ResponElimina
  3. Hombre J. Manuel. Saludos!. Yo Joan. Como no se va a acordar de vosotros?. Un saludo que da "la vuelta al mundo" no?. I vosaltres doncs bona ruta de nou! Joan.

    ResponElimina
  4. Hola Buzon,

    Como no voy a acordame de vosotros! otra cosa es que despues de tanto tiempo sin veros, sobretodo a tu hermano Jorge con el que fui al cole, os reconociera!

    Gracias por el comentario, y haber si tambien os toca a vosotros la loteria!

    Saludos

    ResponElimina