09 de març 2009

PIANO, PIANO

De EUROPA


Moltes coses recuperem des que som a Itàlia. En primer lloc tornem a veure el mar, que des de Hong Kong, al mar del Sud de la Xina, fins a Venècia,al Mediterrani que no el veiem, i això que han passat prop de 14.500km. Hem tornat a veure el mar i hem toranr a tenir temperatures agradables de 18C SOBRE zero. Això sí és vida!

Amb Itàlia també recuperem la nostra moneda, l´Euro. Ha tocat, ara sí, treure els bitllets que hem anat arrossegant per tot Asia per deixar de tirar de VISA, que si bé ens soposava no haver d´anar carregats amb diners a sobre havent-los d´amagar als calçotets, sí que ens era una ruïna econòmica a base de pagar comissions a La Caixa.
De EUROPA

I ves per on, que en la primera compra que fem a Venècia en Euros, ens donen de canvi un euro amb la cara del Rei. Mal presagi. No nomès les nostres famílies, sinó que també potser la reial, saben que en pocs dies serem a casa.

Però el que és pitjor és que amb el nostre estimat euro tornem a tenir preus europeus. Haver de pagar 1,5 euros per anar al lavabo a Venècia ens sembla un luxe que no podem permetre´ns. A Asia anar al lavabo o bé era gratis (el cas de la Xina), o bé podies triar d´acord amb les teves necessitats: orinari, cabina i/o lavabo, adaptant la teva economia a les diferents necessitats fisiològiques del moment.

Som a Itàlia i tornen els endarreriments en els trens, endarreriments de fins a mitja hora per trajectes de voltant de tres hores. Definitivament ens estem aclimatant de forma addient per la nostra tornada a casa. Res ens vindrà de nou, ni els preus que hi trobarem ni el ´bon´ funcionament de la nostre estimada RENFE.
De EUROPA

Ben bé es podria dir que estem tornant a casa des de fa més de sis mesos quan agafavem el primer tren a Java. Des de llavors la familia no para de preguntar si realment estem tornant. Estem tornant i estem ja molt a prop de casa. Hem anat tornant tant a poc a poc (piano piano com dirien els italians) com hem pogut, però ja no podem alentir més la marxa. Tant a prop que en dos dies serem ja a Barcelona.

Florència, 9 de març de 2009

8 comentaris:

  1. Bitllet a Port Bou!. Benvinguts a casa!. Una gran felicitació pel viatge!. Ens veiem a Barcelona! Joan & family.

    ResponElimina
  2. otiaaaaaa!!!! dema ja esteu aqui?????????

    ResponElimina
  3. Com diuen al meu poble: "Cada mochuelo a su olivo!!!"
    Anims!! que noves aventures vindran i encara queda món per voltar!
    Una forta abraçada cada cop mes propera!

    ResponElimina
  4. ueeeeeeeiiiiiiiiii parelletaaaaaaaa!!! que ja gairebé esteu a casaaaaaaaa!!!!

    Petonssssssss

    ResponElimina
  5. Ostres nois, ja a casa?

    La familia i els amics deuen estar d'allò més contents, però crec que no m'equivoco si dic que el vostre cap està ja pensant en el proper viatge.

    Ànim i disfruteu de la tornada.

    Una abraçaada

    ResponElimina
  6. holaaaaaa

    benvinguts, ostres, ja pensava que us quedaveu voltant amunt i avall per aquests mons de deu jejeje

    birrastage??? aixo si, no porteu totes les fotos o no acabarem jajaja

    una abraçada

    v'sss

    ResponElimina
  7. Les vistes de les fotos sónmaquíssimes!!!

    ResponElimina
  8. Hola Jordi,

    Quan vagi bé podem quedar per fer el birrastage, que prometo no portar totes les fotos, només les primeres 17.000! ;-DD

    Fins aviat!

    ResponElimina