12 d’agost 2007

JA SOM "ALIENS" LEGALS


Despres de 43h de bus, ja som al Tibet!

Totes les informacions han estat certes. Es pot entrar al Tibet en bus i sense permisos, per la porta de redera que suposa la carretera Kashgar-Ali. Una carretera que tot i no tenir el pas mes elevat del mon (aquest es troba al Ladakh, a la India), si que es considera la carretera mes alta del mon. I es que es passa per ports de 5.200m i rarament baixa dels 4000h en tot el recorregut, fins arribar a Ali, a 4.300m, on som ara. Per tant no es estrany que pel mati de la segona nit, la meitat del bus ens aixequessim amb una mica de mal d'alcada.

Nomes hi ha un checkpoint en tot els 1.100km, a Kudi. I cap problema. Ens van registrar els passaports, i via lliure a Lhasa! Abans pero, faltaven encara prop de 35h de bus. La ruta espectacular de vegades, amb llacs, deserts i pics nevats durant la ruta. Aixo si, es dura. Les lliteres van resultar comodes. No vull pensar com hauria estat passar 43h asseguts!

Avui a primera hora hem anat a la Policia (PSB) per regularitzar la nostra situacio. Si, si, com si fossim immigrants il.legals, pero en versio turista il.legal. Avui dissabte el PSB era tancat. Oh! Per sort, algu ens ha vist per alli, i ens ha ates. Excel.lent tracte per venir de la manera que veniem. Erem vuit finalment els que erem alli (Un suis, una francesa, un corea, un japones, un alemany i nosaltres tres) per aconseguir el famos "Alien Travel Permit" que et permet moure't per diferents zones del Tibet. Ens han multat per 300Y (30euros) i hem aconseguit el permis per arribar a Lhasa per 50Y mes. Total, 35oY (35 euros).

Dema sortim cap al Kailash. Tot i haver cada dos o tres dies un bus public que hi va (300Y), cinc de nosaltres hem aconseguit llogar un cotxe entre tots. Surt una mica mes barat que el bus (250Y) i esperem que sigui tambe mes rapid.

Aixi doncs, dema serem als peus de la muntanya mes sagrada de tot asia, la muntanya mes sagrada tant pels budistes com pels hinduistes. Es una muntanya d'alcada modesta 6.714m, pero que no ha estat mai escalada del tot (els alpinistes s'han quedat a pocs metres del cim), per no destorbar als deus que alli puguin habitar. Es el Kailash una muntanya d'on neixen rius sagrats com l'Indus (per cert, riu que passa per Ali), o el Brahmaputra. No es d'estranyar doncs, que sigui un focus de peregrinatge.

El punt d'inici es la poblacio de Darchen a 4.600m. i el punt mes elevat del trekking es el Drolma La, a 5.630m. Es tracta d'un trekking curt, de 3/4 dies, que dona el tomb a tota la muntanya. Hi ha monestirs budistes pel cami on allotjar-se. Tanmateix, tambe es pot dur la tenda i acampar als diferents campaments.

Un cop finalitzat el trekking, via directa cap a Lhasa. En principi volem anar per la ruta sud. Segons es comenta, ha millorat molt la carretera amb ponts nous i es per tant mes rapida. A mes, passa a prop de les muntanyes que separen el Tibet del Nepal. En el moment de demanar el Permit, hem hagut d'especificar la ruta. De totes formes, per assegurar-nos l'arribada a Lhasa, hem demanat que ens afegissin la ruta nord, tambe.

Suposo que ja fins a Lhasa no podrem donar noticies, aixi que bona ruta a tothom.

Ali, 11 d'agost de 2007 (4.380m.)

ADDENDA:

Sentim no poder contestar aquells comentaris que ens aneu fent. Aqui a la Xina, no podem entrar al nostre propi blog i ens es per tant, impossible contestar els comentaris directament.

Aixi doncs, si ningu vol fer cap pregunta, millor que ens la feu a traves d'email.

Gracies, a tots, i especialment a la familia que ens segueix fidelment!

Per cert, que vam sortir a La Vanguardia:
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20070806/53382015426.html

2 comentaris:

  1. Ok!. Aquí ens alegrem força que hagiu pogut arribar bé. De nou bona ruta i bon treeking. I salutacions als vostres nous companys de viatge. Joan.

    ResponElimina
  2. No se si podeu llegir els comentaris, ja que dieu que no podeu entrar al blog, pero que us vagi molt bé la passejada i espero que trobessiu al super algo mes que patitas de pollo confitades per portar-vos d'aprovissionament durant el trekking. Cuideu-vos i molts petons!!!

    ResponElimina