20 de setembre 2007

L'EVEREST, HAURA DE SER PEL SUD!

La cara nord de l'Everest haura d'esperar a que la poguem veure mes endanvant, potser en un altre viatge. La cara sud, esperem veure-la el proper mes, durant el trekking de l'Everest des del Nepal.

Ja ens esperavem tenir dificultats per arribar a Tingri. I les vam tenir. Pero despres de 'barallar-nos' amb el conductor del bus a l'estacio de busos de Shigatse, d'agafar un taxi compartit fins a una poblacio a mig cami (Lhatse), de caminar 5km fins al checkpoint que la policia te passat Lhatse, de pujar al checkpoint al mateix bus el conductor del qual no ens va voler al principi, de tornar-nos a 'barallar' amb ell perque ens va deixar a Shegar (New Tingri) i no a Tingri (old Tingri) com en principi ens havia dit que ens portava... ufff... vam arribar a Tingri!

Pero arribar fins a Tingri, va ser un error.

Si un vol arribar a peu al camp base de l'Everest, Tingri es el lloc ideal. Son, per aixo, 80km de caminada per l'antiga carretera (actualment cami de baixada utilitzat pels jeeps dels tours que van despres cami al Nepal) fins al monestir de Rongbuk. Pero si es vol pujar al camp base de l'Everest en cotxe, llogant-ne'n un, i pagant-lo a mitges entre 4-5 persones, el lloc ideal es Shegar/New Tingri (concretament l'encreuament de la carretera de l'Amistat amb Shegar). A Shegar/New Tingri hi esperen Land Cruisers que es poden omplir 'facilment' amb la gent que arriba en busos. Des d'alli, per uns 1300Y el cotxe (mes 450Y de taxa d'entrada per vehicle, mes 180Y d'entrada per persona), us portaran al camp base de l'Everest, hi passareu una nit dormint al monestir mateix de Rongbug, un hotel, o a unes tendes habilitades, i baixareu al dia seguent un altre cop a Shegar/New Tingri

Des del monestir de Rongbuk (algunes informacions parlen de Rongbuk com el monestir mes alt de mon, tot i que al Kailash existeix el monestir de Dira Puk, que segons els mapes esta 100m mes alt, a 5.050m), hi ha uns 8km fins al camp base de l'Everest. 8km que si un estat cansat (sera de seure molta estona als Land Cruisers), pot agafar carros per a arribar-hi (els agafaran tambe els alpinistes que vagin a fer cim?).

Deia que arribar a Tingri va ser un error perque des de Tingri es molt dificil trobar gent per compartir un cotxe. Un cotxe, que ja de si es dificil de trobar, ja que tots els que per alli volten, son cotxes ocupats ja per grups organitzats que basicament nomes paren a Tingri per dinar i seguir viatge cap al Nepal o de tornada a Lhasa despres de visitar el camp base de l'Everest.

Nosaltres despres d'estar dia i mig buscant gent per compartir un cotxe, despres de trobar un cotxe per arribar al camp base de l'Everest, i despres d'estar-lo esperant durant mig mati del dia convingut i sense que aparegues ni dones senyals de vida... vam decir agafar un bus cap a la frontera del Nepal, a 200km de distancia de Tingri seguint la carretera de l'Amistat (una carretera construida pels xinesos amb l'amigable intencio d'invair el Nepal).

Dema tocar passar la frontera tibetano-nepalesa per arribar el mateix dia a Kathmandu, amb ja ganes de deixar enrera totes les complicacions amb els permisos i els transports que al Tibet 'pateixes'.

Zhangmu, frontera tibetano-nepalesa
2300m d'alcada

19 de setembre de 2007

5 comentaris:

  1. Be, de totes maneres tampoc vull dir-vos els passos que vaig fer jo per anar a treballar ...
    Joan.

    ResponElimina
  2. Hola hermosos!!!
    Veo que os habeis quedao con "el rabo entre las piernas" igual que Leon (el perrico) y sin plumas y cacareando como la gallina Turuleta, con la historia de llegar al campo base del Everest banda Tibet, pero realmente teneis historia que explicar... Ya se lo aclarare yo a la Dolores pues seguia teniendo alguna duda acerca de si ibais o no a subir al monte Everest...!!!!
    Anyado: http://www.flickr.com/photos/jordipostales/1364355873/
    donde se pude apreciar la fastabulosa postal que le ha enviado Olga a Miralles. Que por cierto Olga a ver si te enrrollas y me envias alguna a mi tambien, que ya tengo los dientes que me llegan mas abajo del suelo de la envidia que me produce que al Miralles si a mi no, igual que la tuneladora del Carmelo tengo los dientes!
    Muchos besos y a disfrutar!!!!

    ResponElimina
  3. Ah! Osti tu pos no os quejeis. Yo el Everest ese ni pel sud, ni pel nord ni de lao, i per fotos així així. O no Laura?
    Joa.

    ResponElimina
  4. I tant Joan i tant..., alguna foto i de tant en tant...snifff
    Menys mal que tenim aquest parell de trotamons per podernos-hi apropar, si mes no, una mica!!!

    ResponElimina
  5. A mes, nosaltres podem anar al Puigmal, pel sud, pel nord, de l'inreves ... o no.
    Joa.

    ResponElimina