14 de novembre 2007

TREKKING DE L'ANNAPURNA



L'Annapurna I es un dels cims de mes de vuit mil metres mes baixos, pero tambe dels mes dificils. Es reconegut com el vuit mil mes perillos de tots tenint en compte la relacio d'ascencions i morts. Segons les estadistiques, la relacio entre cims i morts es del 40%.


Paradoxalment, va ser el primer 8.000 mai escalat. Fou el frances Maurice Herzog acompanyat de Louis Lachenal qui va fer cim el 3 de juny de 1950. Mai abans l'home havia fet cim a una muntanya tant alta. Deu ser a causa de la nacionalitat d'en Herzog que el ranking de visites per paisos a l'Annapurna es encapcalat pels francesos, seguits pels omnipresents alemanys.



El massis conegut com a Annapurna Himal (himal significa muntanyes nevades) compren cinc pics anomenats Annapurna (ordenats per alcada) a mes a mes de molts altres pics de 7000 metres (Gangapurna, Tilicho...) i infinitat de pics de sis metres.

  1. Annapurna I: 8.091m
  2. Annapurna II: 7.967m
  3. Annapurna III: 7.555m
  4. Annapurna IV: 7.525m
  5. Annapurna Sud: 7.219
Es per aixo que de vegades es parla de trekking de l'Annapurna i altres d'Annapurnes. Durant el trekking es van succeint els Annapurnes i altres cims, i no es fins que s'arriba al camp base de l'Annapurna I que aquest apareix 4000m completament per sobre nostre.

La zona de l'Annapurna no es cap parc nacional. Tot i aixi cal pagar uns 20 euros en concepte de taxa de conservacio. Es el conegut com a ACAP (Annapurna Conservation Area Permit). Tambe cal "pagar" la "donacio" als Maoistes que educadament et demanen durant el recorregut. Per sort, nomes es paga un cop gracies al rebut que et donen. Aquests diners (els de l'ACAP, els 10 euros per persona aprox. dels maoistes, a saber on van a parar) es dediquen per protegir la zona aplicant tot de mesures de conservacio i regularitzacio de preus. I la veritat es que a nivell d'organitzacio es nota. Durant el recorregut es poden trobar excel.lents lodges, amb preus fixats segons com de lluny et trobis de les carreteres o aeroports. No cal regatejar als lodges (pero sempre es fa i se sol aconseguir un cert descompte) pero tots valen igual en la mateixa poblacio, i es tria segons la qualitat.

A l'Annapurna existeixen basicament tres trekkings que son la base per a qualsevol caminada. De la combinacio d'aquests tres trekkings en surten la majoria de caminades que la gent fa per aqui. Aquests son:

  1. Volta als Annapurnes (Besisahar-Jomsom) Aprox. 8-10 dies
  2. Trekking de Jomsom (Jomsom-Naya Pul/Phedi) Aprox. 4-5 dies
  3. Trekking del Santuari o del camp base de l'Annapurna(Pedhi-Naya Pul) Aprox. 7-10 dies
Pero el trekking de Jomsom, es tocat de mort. Hi ha en construccio una pista que unira Muktinath (poblacio que coincideix amb la volta als Annapurnes) amb la carretera. De moment nomes la part alta de la pista esta acabada, i des d'aquest agost ja hi circulen jeeps. Uns helicopters els hi van deixar i nomes fan el recorregut Muktinath-Lete. La pista servira per desenvolupar les poblacions de la vall pero potser fara que hi vinguin menys turistes. Caldra esperar la reaccio dels trekkers.

Pokhara, 13 de novembre de 2007


5 comentaris:

  1. Altre cop les fotos fora de sèrie. Felicitats de nou!. Joan.

    ResponElimina
  2. Ei nois!!! quan de temps sense dir-vos res!!!!! no tinc perdó ja ho se....però mentre vosaltres esteu vivint una magnífica experiència...n'hi ha que ens toca treballar i anar de cul buaaaaaaaaaaaa...em sembla que vinc cap aquí...m'hi voleu?? jejejejee
    Cuideu-vos molt
    Un petó

    ResponElimina
  3. Felicitats Albert!!! m'han dit que avui es el teu sant i que ho aneu a cel.lebrar al parc Chitwan entre tigres i elefants..., quina enveja!!! per aqui, entre gats i gossos, com sempre!!!!! Bé no em queixarè que de bon matí avui ja he passejat una fera ferotge: el León!!!

    Petons

    ResponElimina
  4. hola albert i olga petons per vosaltres. marina joan i maribel.

    ResponElimina
  5. Ei Monnica quant de temps, si! Pero per experiencia, la de criar un nen, no comparis! Aixi que no abandonis el Pol, i a treballar forca que encara ha de creixer molt per a fer tot solet cap cim dels Piris!

    Salutacions!

    ResponElimina