11 de desembre 2007

ESPECIAL LASSI

Una de les begudes més esteses i que es beuen més (amb el permis de l'omnipresent te) i no nomes a la India, sino tambe pel Nepal i Tibet, es el Lassi.

El lassi no és mes que un batut de fruita que per pocs centims d'euro, pots prendre en qualsevol parada de carrer. Tambe es pot prendre al carrer un suc fer a base de canya de sucre, o fins i tot el suc d'un coco verd. En aquest darrer cas, per uns 25ct. d'euro, t'obren el coco devant teu, i te'l donen amb una canyeta per a que et beguis el suc que conte. Quan el suc s'ha acabat, li tornes el coco per a que te l'acabi d'obrir i puguis menjar-te la carn tova de l'interior.

Pero tornem als lassis. Hi ha de molts tipus, com deia, gairebe tants com fruites puguin haver-hi, i amb especialitats regionals, com el que inclou safra. Es el makhania lassi de Jhodpur. Pero si hi ha un lassi especial, aquest es sens dubte "l'especial lassi" que apareixen en algunes cartes d'alguns restaruranta del Rajasthan i Varanasi.

Si mai demaneu un especial lassi, aneu amb compte (o no, depen del que busqueu), que aquest lassi pot inclure una bola de bhang. El bhang es una bola feta de marihuana amb olis que, desfeta amb el lassi produeix els efectes que provocarien fumar-se uns quants 'porros' seguits.

No a tota la India es pot veure alcool. Hi ha estats 'secs' i d'altres on es permes el seu consum. Només es pot prendre una cervesa, per exemple, en aquells restaurants amb llicencia per consumir alcool i que no sigui d'un Estat indi sec . I pocs tenen llicencia. Pero tot i aixi, resulta relativament facil consumir una cervesa: amagant-te-la! Alguns restaurants opten per tapar l'ampolla amb un tovalló, i altres te la serveixen a la cuina en tasses de cafe amb llet. Tot depen de la tactica emprada per cada local. I a l'hora de cobrar-te-la faran servir el seu propi codi xifrat per a no haver de posar "beer" al compte. Al restaurant que anavem a Udaipur tenien com a nom en clau "mixed masala".

Aixi que avisats esteu. Si aneu a la India i demaneu un 'Mixed masala' i un 'especial lassi', no us sorpreneu i sortiu vivament alegres del dinar o del sopar.

Mumbai, 10 de desembre de 2007

2 comentaris:

  1. Uiiiiyuuuuyuiiiii i aqui parla la veu de l'experiencia???
    esperem que la cosa no porti conseqüencies...,a veure si haureu fet tremolar el Taj Mahal... per cert que fonts ben informades m'han possat al cas que el tal Shah Jahan també va fer liquidar la dona de l'arquitecte perque així pogues sentir tot fent els planols el dolor per la perdua d'un esser estimat, tot un detall, oi??? jueeee

    ResponElimina
  2. especial lassi dius?... jejejeje.... prenc nota xDDD

    ResponElimina