20 de desembre 2007

FINAL D'ETAPA

Despres de 27 hores en tren des de Mumbai, hem arribat a l'estat de la India amb l'index d'analfabetisme mes baix, amb l'index tambe mes baix de mortalitat infantil, el primer estat on les dones van comencar a participar en la vida publica i on per primer cop al mon, un partit comunista guanya unes eleccions de forma democratica.

Som a Kochi, a l'estat de Kerala, al sud de la India. Aqui a Kochi van arribar els portuguesos a principis del s. XVI. Vasco Da Gama, el gran navegant portugues, moria aqui mateix un 24 de desembre de 1524 fruit de la malaria i va ser enterrat a l'esglesia de St. Francis. No va ser fins quinze anys mes tard que no fou traslladat a Lisboa, on actualment reposa, en un lloc d'honor, al monestir dos Jeronimos.
Els portuguesos han deixat com a herencia un important patrimoni un important artistic (traduit basicament en esglesies) pero tambe cultural, traduit en la religio. Aqui a Kochi els cristians catolics son una majoria, amb esglesies, convents, col.legis religiosos i estatues de Sants dispersats per arreu de la ciutat.
Pero la rao principal per la qual estem ara aqui a Kochi (tambe conegut com Cochin o Fort Cochin) es el seu aeroport internacional. D'aqui a poques hores agafarem un vol de baix cost, que via Singapore (capital Singapore), ens deixara a Melbourne, Australia.
Canviem de pais, de la India a Australia, i de continent, d'Asia a Oceania. Despres de sis mesos i mig fem una pausa d'aquest enorme i variat continent que es l'asiatic, per coneixer un altre no menys gran com el d'Oceania. Les properes setmanes (mesos?) ens esperen la costa est d'Australia, Tasmania i Nova Zelanda.
Kochi, 20 de desembre de 2007

3 comentaris:

  1. hola! només us volía dir que si el dia 25 esteu a austràlia aneu a la platja, es que al cole ens han dit que la tradició de nadal d'austràlia es anar a la platja a fer un picnic el dia 25 de desembre.
    petons!

    Sara

    ResponElimina
  2. Aqui mirant-me les últimes fotos i veig que Albert, al bus dormilon aquest, treus un careto que es tot un poema :-)) sembles talment que vulguis agafar la posse de l'animalet aquest que en podriem dir mamífer que us vau trobar a Mumbai i que soba ampliament per la immensitat de l'Asia sencera, a saber com es deu dir el bitxo!!!, Olga estas muy hermosa, sera que hace dias que no te veo, aissssssss

    ResponElimina
  3. Hola guapus! us vaig llegint cada cert temps, i ara flipo, que marxeu a oceania??? ostres, jo i uns amics voliem marxar a nova zelanda possiblement un mes. Espero que feu el vostre diari d'abord, i les vostres referències potser ens serviran. Us he vist a les fotos de la India,i esteu la mar de majos, Olga niñia estas guapetona, quina bona cara; saps? m'he passat a la teva pelu, aquella tan fashion jeje! t'envio una abraçada enorme des de la teva Catalunya. Petonassos.

    ResponElimina