24 de desembre 2007

AUSTRALIA

Ja som a Australia despres de dues escales, la primera a Singapore ( de12 hores) i la segona a Darwin de 24 hores (i com que no vam sortirde l'aeroport, per moments, ens sentiem com en Tom Hanks a la peli La Terminal).

La companyia que em volat fins aqui ha estat Tiger Airways, i encara que pel nom no ho sembli, es una companyia (amb seu a Singapore) de referencia pel sudest asiatic, estenent-se des de fa poc mes d'un mes tambe a Australia.

A Singapore vam haver de vigilar de no tirar res a terra. Ja ens haviem adaptat a la cultura asiatica de tirar-ho tot a terra, pero aqui, haviem d'anar amb compte que hi ha fortes multes si t'enganxen tirant res a terra. Igual que els xiclets, que no hem pregunteu per que, que no en se la rao, pero es prohibit!

Pero no menys estranys son els australians. Es prohibit entrar al pais amb menjar sigui empaquetat o no, i si el dus, cal declarar-lo no sigui que t'enxampin i et caigui una multa (hi ha gossos a l'aeroport de Darwim mateix, que ensumaven no drogues, sino fruites i menjars...) Tambe cal declarar qualsevol cosa que hagues estat en contacte amb el terra (per a que no entris llavors o especies alienes al pais, soposem). Aixi que religiosament per evitar sentir-nos com uns delinquents, vam declarar que portavem botes de trekking (es que encara, despres de sis mesos, no les hem rentat). Pero deu haver gent que entra amb botes encara mes brutes, que les nostres les van trobar netes. Aixo si, qualsevol objecte de paper, fusta... era escrupulosament revisat pel servei de quarentena, que a la que detecten possibles insectes o larves, et requisen l'objecte.

Melbourne, 23 de desembre de 2007

2 comentaris:

  1. Doncs res, cap a les antípodes... Bon viatge i si podeu veieu per mi un partidet de rugby!. Joan.

    ResponElimina
  2. Hola som la Gemma i el Javi, i tots dos fem el blog de viatges La Gran Travessa.

    La setmana passada l'Eduard de El blog dels viatges ens va fer arribar un "Premi al blog solidari". Un premi-meme que sempre mola rebre dons te'l dona algú que gaudeix amb el teu blog i amb el que expliques. A més, el Premi al blog solidari ens proposa el següent: "es tracta de distingir set blocaires que comparteixen idees i opinions, o que simplement mostren el que saben i ho fan d'una forma totalment altruista, generosa i voluntària, sols pel plaer de compartir". Bé doncs a nosaltres ens agraden molt els vostres relats i ens ho passem molt bé molt llegint-los, i tot i que no ens coneixem hem volgut nominar-vos pel premi, siusplau continueu viatjant i continueu escrivint i continueu compartint experiències. Gràcies pel vostres blog.

    Aquí teniu l'entrada al blog: http://lagrantravessa.blogspot.com/2007/12/blogs-solidaris.html

    Salut i Molta Sort !!!!

    Gemma i Javi

    ResponElimina