08 de gener 2008

RERA LES PASSES D'EDMUND HILLARY

Be, ja hem comencat la ruta per NZ amb el nostre nou vehicle! Si, ja tenim furgoneta! Per 1000 euros ens hem fet amb una Toyata Hiace de 20 anys (uff), amb una mica menys de 290.000 km. Esta una mica atrotinada (potser hauriem d'haver estat mes exigens en la compra), pero es el model llarg, el que ens permet tenir sempre fet el llit dins i poder tant cuinar com menjar a l'interior, el que pels dies de pluja com el que avui mateix hem tingut, va que ni pintat!



Dues coses a tenir en compte quan es compra un vehicle. La mes important potser es que la WOF (aprox. ITV) estigui passada i que el vehicle estigui registrat (simple tramit administratiu). A NZ no es obligatoria l'asseguranca, pero ens n'hem feta una a tercers per uns 60 euros per tres mesos (pots triar per tres, sis o dotze mesos).



I un cop amb furgoneta, a estrenar-la, clar. On... al Mt. Cook? Doncs si! 350km des de Queenstown i ens plantem als peus del Mt. Cook.







(Mt. Cook, 3.754m)


El Mt. Cook es conegut en maori com a Aoraki i es el cim mes alt de tota NZ. Es troba al Parc Nacional d'Aoraki/Mt. Cook, i el que potser sobta mes en arribar es que et trobes la muntaya just devant, sense entrar per cap mena de vall just despres de passar un llac d'origen glaciar de 20-25km de llarg.

La carretera que duua al Parc Nacional acaba al poble d'Aoraki/Mt. Cook. Es un prodigi d'arquitectura integradora amb l'entorn. Nomes l'edifici de l'hotel Hermitage sobresurt sobre els arbres i la resta d'edificis es camuflen perfectament amb el medi ambient.

Arreu es poden veure imatges d'Edmund Hillary. Aqui es troba l'Edmund Hillary Alpine Centre amb una estatua seva mirant cap al Cook... i seguint una mica les seves passes, vam pujar el primer pic que va fer, el Mt. Ollivier, de 1.923m. tot passant pel Muller Hut (refugi inaugurat per ells mateix el 2003), des d'on es tenen unes bones vistes del Mt. Cook i de la resta d'Alps novazelandesos

Wanaka, 7 de gener de 2008

4 comentaris:

  1. Furgoneteroooooooooooooooooooooos jajaja

    ¿pujareu al Mt.Cook?

    ResponElimina
  2. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

    ResponElimina
  3. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my site, it is about the CresceNet, I hope you enjoy. The address is http://www.provedorcrescenet.com . A hug.

    ResponElimina
  4. Ser a Nova Zelanda: "rera les passes d'Edmund Hillary" ha de ser tot un honor i mes en un dia tan assenyalat com avui, dia de la seva mort.

    ResponElimina