09 de març 2008

VANING



Canoing, white-water rafting, gliding, zorbing, horse riding, tramping, paragliding, black-water rafting, jet-boating,mountain climbing, sailing, paragliding, bungy jumping, kiteboarding, windsurfing, canyoning, white-water rafting, heli-wining, snowboarding, skydiving, bird watching, caving, skiing, mountain biking, fishing, rock-climbing, aerial sighseeing, swimming, balloning, surfing, parapenting kayaking, boating, cycling, heli-skiing...


Tranquils, que no se m'ha quedat el teclat trabat escrivint paraules sense sentit, no. Tot el que heu llegit mes amunt son esport d'aventura que es poden fer a NZ. Tant se val si sabeu de qui esport es tracta o no, el fet es venir aqui, i deixar-se emportar per un ocea de sensacions. Unes sensacions que us alliberan grans quantitats d'adrenalina i us faran sentir la mar de be, si mes no, per uns instants, uns minuts o unes hores. Fins i tot pot ser que us quedeu enganxats per alguna d'aquestes activitats.


Pero l'esport d'aventura mes excitant de NZ es el "vaning", esport que hem estat practicant durant els darrers dos mesos diariament. Aquest esport si que us explicare de que va. Es tracta de comprar una furgoneta (van, en angles) de 47a ma, per anar "gaudint" amb la por que et crea el sentiment de que a qualsevol revolt de qualsevol carretera de NZ la furgoneta fara un pet, i alli es quedara (mes emocionant es encara quan et van "sorting" avaries, o quan veus que la furgo gasta mes oli que benzina). I aixi finalment ens ha passat, la furgo un dia ens ha dit prou. No en un revolt pero si en una benzinera, la furgo no va voler ja mes engegar-se. Al canvi de marxes nou que ja tenia trencat i al vidre mig trencat per una pedra provinent de les males carreteres de NZ, se li va sumar una aturada total degut al sistema electric de recarrega de la bateria. I alli on ens va deixar, es va quedar, a Opotiki.


Pero tant ser val com d'emocionant sigui el vostre viatge per NZ. Segur que no soc el primer ni sere l'ultim per dir que NZ es un pais avorrit. No pas avorrit per passar-hi unes vacances, mes o menys curtes, mes o menys intenses. La gent que sol venir sol marxar encantat d'un pais que t'ofereix exactament allo que vens a buscar. Natura, sol.litud, tranquil.litat, conservacio, facilitats... Pero fora d'aquestes activitats, el pais no te massa mes a oferir. Ciutats poc interessants (semblen totes tallades pel mateix patro), ofertes culturals que es concentren a les grans ciutats, meteorologia adversa, manca d'ofertes d'oci (treient es clar, les acabades amb -ing i pero que tambe soposen molts diners) Per contra, i tot s'ha de dir, la gent aqui es encantadora i amabilissima... i val la pena de venir-hi.


Auckland, 8 de marc de 2008

3 comentaris:

  1. Així que el paradis es avorrit???...a veure si es que troveu a faltar la feina!!!!!!
    jejeeee

    Petonets

    ResponElimina
  2. Treballar? Es allo quan matines per anar a un lloc on no vols anar, i que quan hi ets, nomes penses en sortir d'alli? No, no, em sembla que no ens agrada treballar! :-D

    Salutacions,

    I a treballar molt! :-DD

    ResponElimina