02 d’abril 2008

BUSHWALKING PER LES BLUE MOUNTAINS


Al que en angles "estandard" coneixem per anar de trekking, i a NZ era anar de "tramping", aqui a Australia se'n diu anar de "bushwalking".

Aquests darrers tres dies hem estat caminant per les Blue Mountains tot esperant que ens facin un passaport nou al Consulat General espanyol a Sydney. I es que se'ns acaben els fulls del passaport!

A part del parc nacional de les Blue Mountains, hi ha sis parcs nacionals mes que conformen un espai de mes d'un milio d'hectarees protegides. Tot l'espai va ser declarat com a Great Blue Mountains World Heritage l'any 2000 per l'Unesco. Son muntanyes baixes, amb alcades maximes de prop els 1300m, que si es te en compte la seva extensio, un es pot imaginar perque el parc es basicament una enorme extensio de bosc sense limits als 360 graus.

El trekking que hem fet per les Blue ha estat el Six Foot Track, una caminada de 45km que va des de Katoomba fins a Jenolan. L'avantatge d'aquest track es que es accessible amb transport public des de Sydney. Un tren intercity et deixa al cor de les Blue Mountains en aproximadament dues hores de trajecte.

Un dels alicients de les caminades per Australia, a diferencia de NZ, es la fauna. Eastern water dragons, kukaburras, lizarts, wallabies, possums, cangurs... son alguns del animals que es poden veure durant les caminades. Depen del parc nacional on et trobis (hi ha mes de 500 parcs nacionals a Australia) podras veure mes facilment o no segons quins animals, com cocodrils per Queensland, o ornitorrincs per Tasmania. L'avistament de fauna a Australia es un agradable afegit a les caminades. Durant la caminada hem vist cangurs i wallabies que podiem sentir mentre erem dins la tenda com pasturaven just al costat nostre, tambe hem pogut gaudir de diferents especies d'ocells, com kukaburras o cacatues, i reptils, com l'eastern water dragon, una iguana que pot arribar a fer uns 2m de llargaria.



Les etapes han estat:



  1. Katoomba-Coxs River: 15km passant per boscos de rainforest i planes boscoses d'eucaliptus, i arbres de gum

  2. Coxs River-Black Range: 20km (1200m de pujada, 200 baixada) per boscos i mes boscos

  3. Black Range-Jenolan: 10km (200 pujada, 600 de baixada) per boscos i zones carstiques.

Les dues nits les hem passat en campgraunds oficials del parc. Alguns campgraunds son gratuits, com aquests i tenen serveis i aigua de pluja que cal tractar abans de beure.


Dema sortim finalment de Sydney. Llogarem un cotxer per un 16 dies per anar a coneixer mes parcs dels estats de New South Wales (Sydney) i Victoria (Melbourne), els dos estats per on ens mourem abans d'abandonar el pais, el proper dia 20 d'abril.


Sydney, 2 d'abril de 2008

1 comentari:

  1. Buff, crec que no puc suportar llegir el vostre bloc, se'm fa massa dur llegir sobre llocs tant fantàstics mentre jo estic ancorat a la taula de treball. Siusplau continueu escrivint sobre el vostre viatge per tots els que us llegim des del dur dia a dia.

    ResponElimina