02 de maig 2008

LOOPING, A L'HIPER


Diverses son les atraccions que ofereix la ciutat de Kuala Lumpur. Es pot passejar pel barri indi de Little Indi, pel xines de Chinatown o pel malai de Kampung Baru. Es poden admirar les torres Petronas, que amb 452m son les torres bessones mes altes que encara resten dempeus, o es pot pujar a la Menara KL, la quarta torre de telecomunicacions mes alta del mon (421m).

Pero si hi ha una activitat que predomina sobre la resta a KL, aquesta no es altra que anar de compres en els multiples centres comercials (Shopping Malls) que creixen com a bolets per tota la ciutat. I no ha d'estranyar que sigui aixi, suportar la calor i sobretot la humitat d'aquesta ciutat es fa molt mes agradable dins d'un complex, on tens aire condicionat assegurat.

Un dels mes centrics es el Sungei Wang Plaza, a tocar de la parada del Monorail de Bukit Bintang. Dintre s'hi troben multitud de botigues de roba, complements i electronica barata distribuides en dos complexes interconnectats. KL i Singapore son una bona destinacio per a fer-se amb les darreres novetats en electronica i informatica, a bons preus. No se si ja ha arribat al nostre pais, pero la juguina mes de moda que corre per aqui es un mini helicopter a radio control que val al voltant dels 50 ringgits (uns 20 euros).

Suria KLCC es un altre conegut Shopping Mall. Es troba als peus de les torres Petronas, i dintre, en un entorn de disseny, pots comprar des de peces de roba de Mango, Zara, Marcs&Spencer, Louis Vuiton o Salvatore Ferragano, a electrodomestics i fins tot diamants a Tiffanys&Co. Tambe hi han multicenes, food courts (llocs de menjar), espectacles al centre de les galeries...

Un altre interessant centre comercial es el de Mid Valley Megamall. Botigues i mes botigues escampades en diferents nivells. Botigues de tota mena, basicament roba, complements i productes electronics. I com en tots els centres comercials, amb el seu Isetan, el que podriem dir que es El Corte Ingles local. Pero a diferencia de tots els altres, el Mid Valley Megamall conte un Carrefour. I evidentment, el vam visitar. I hi vam entrar, evidentment. Despres de comprovar que no venien ni fuets ni pernils ni cap mena de producte com els Carrefours ens tenen acostumats al nostre pais, vam tirar cap a la seccio de roba, on, ejem, hi vam comprar alguna cosa.

Pero el 'shopping mall' que s'emporta la palma de tots els que es poden veure per KL es el de Times Square. Es el centre comercial cobert mes gran de tot el sudestasiatic. Centenars de botigues es distribueixen en dues torres de fins de fins a 11-12 plantes cadascuna. Arriba un moment, que no saps on vas ni que busques, entre la sobreoferta d'aquest indret. Multicines, bolera, restaurants, i... parc d'atraccions, amb una muntanya russa amb looping inclos. Entrar en aquest parc d'atraccions cobert val 35 ringgits (7 euros) el que et permet fer entre compra i compra, algun looping.

Kuala Lumpur

2 de maig de 2008

3 comentaris:

  1. encara estic alucinant amb la foto de la muntanya rusa dins del centre comercial... ESPECTACULAR!!!

    ResponElimina
  2. A Osaka n'hi ha una de similar de muntanya russa dins (i fora) d'un centre comercial, és molt impactant!

    ResponElimina
  3. Al menys per fer aquesta muntanya rusa no s'hauran carregat un bosc d'alzines centenari, com estan fent al Tibidabo, mes que res perque d'alzines mediterranies a Malasia no n'hi ha, en canvi si que s'hi deuen trobar manglars, oi? tot i que imagino que cada cop menys, tal i com esta aquest món de mones que aviat no sabran ni en quin arbre penjar-se, mai millor dit!

    Besicos. Laura

    ResponElimina