27 de juny 2008

Indonesia

Des de Tawau (Malaisia) frequents bots expres es dirigeixen a Nunukan (Indonesia) en aproximadament una hora de trajecte, pero tot i la quantitat de tranports que hi ha, entrar a Indonesia no es senzill.

Existeixen un grapat de ports i aeroports indonesis (fixats pel Govern i relacionats en una llista tancada) on en pot aconseguir un visat a l'arrivada (Visa On Arribal, VOA) sense mes tramits que pagar les corresponents taxes al mateix port/aeroport. A part de la limitacio fisica del punts d'entrada al pais que soposa la VOA, tambe implica una limitacio temporal, ja que nomes es pot estar un maxim de 30 dies (no prorrogables) dins el pais.

Nosaltres proteniem entrar a Indonesia per un port on no existeix la VOA, i estar-nos-hi mes temps. Aixi que vam haver de fer un visat anteriorment. Els millors llocs per aconseguir un visat indonesi de 60 dies (a part del pais d'origen) son Singapore i Kuala Lumpur. Nosaltres el vam fer a Kuala Lumpur, pero per aconseguir-lo vam haver de comprar un vol d'entrada i de sortida d'Indonesia, sabent que els vols no els utilitzariem. Els vols mes barats que connectessin Indonesia amb Malaysia, que van resultar ser uns vols de 20 euros d'Airasia i Tiger Airways.

I des de Tawau vam passar a Kalimantan, la provincia Indonesia de Borneo. Des de Nunukan, dos cops a la setmana (dimecres i dissabte), sarpen vaixells que porten directament a Pare-Pare, a l'illa veina de Sulawesi.

Han estat 31 hores de travessa (dues nits), suportant molta calor i dormint en un passadis. A canvi, pero, hem guadit de tenir un contacte directe amb els indonesis.

Rantepao, 27 de juny de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada