25 de juliol 2008

ESPERANT LA INCERTESA

Els indonesis son extremadament educats. Passejant pel carrer et saluden obertament cada dos per tres i sovint es paren a xerrar amb tu. Tant se val si estan treballant, parlant per telefon o anant en moto, que no els hi fa res d'aturar-se per fer-la petar. Normalment la diferencia linguistica marca la conversa, pero quan ells poden parlar unes paraules d'angles, afegit al nostre rudimentari angles, s'estableixen agradables converses.

En aquestes xerrades et solen preguntar d'on ets, que vens a fer, on vas, si ets casat, sino... En d'altres, depenent de qui trobes, pots acabar parlant de la situacio politica actual del pais. En qualsevol d'aquestes xerrades, pero, es troba una constant: no et diran res que et pugui molestar. Ja sigui per orgull, o pels seus codis culturals, el fet es que no et diran que desconeixen alguna cosa. Per a ells reconeixer que no saben un fet podria molestar-te, fet que per volen evitar.

Pero aquesta petita diferencia cultural, en el moment de preguntar per una direccio o la sortida d'un transport, pot ser problematica.

Fa una setmana que cada dia, mati i tarda, anem al port a preguntar per la sortida del vaixell a Namlea, i enlloc de dir-nos que no saben quin dia sortira, et diuen una nova data per la sortida cada dia que passa (encara pot ser pitjor preguntar per una direccio quan ets de trekking que potser no la saben pero t'indicaran una a seguir, sigui o no sigui la que vols!).

Quan vam veure de que anava el tema, vam comencar a moure'ns tot buscant alternatives al vaixell. De fet, la unica alternativa es el vol que Trigana te a Kota Ambon tres cops per setmana. Pero amb els horaris de vaixell tant erratics , les llistes d'espera per als vols son llargues. Per sort, finalment, i gracies a dues cancel.lacions vam aconseguir dues places pel vol de dissabte.

Per ironies del desti el vaixell que tant hem esperat finalment ha aparegut pel port quan just haviem comprat el bitllet d'avio. El vaixell sortira dissabte, el mateix dia que el nostre vol sino fos perque el nostre vol ha estat CANCEL.LAT!

Sanana, 26 de juliol de 2008

2 comentaris:

  1. M'esteu acollonint amb tanta incertesa horaria, penseu que li he promes a la Moreneta, la Virgen del Pilar i a la mare del deu de los Dolores, sobretot en aquesta última, que us portaria a Bali el mes d'agost unes quantes llonçes de pernil del bó, que es veu que es pensa que passeu gana. I jo que li dic que noooo, que l'arros alimenta molt, i que cada dia us esmorzeu una "llagosta", pero ella ere, que ere i dale que dale, i es que ja sabeu como es la jota, la jota, la jota de mi Aragon!!! Per cert que records de tots i totes de per allà que em pregunten com us va. Una abraçada i fins aviat!! Cuideu-vos. Laura

    ResponElimina
  2. Aixo de dirte alguna cosa per no dirte qu no ho saben, m'han explicat que també pasa al Japó ;)

    ResponElimina