18 de juliol 2008

GUNUNG API GAMALAMA 1.721M






Ternate es el volca Gamalama, com el Gamalama es Ternate. Tant intimament lligat esta el volca a l'illa que es diu que la corona del Sulda de Ternate te el poder d'aturar-ne'n les erupcions.

Sense cap corona protectora pera sabent que la darrera erupcio va ser el 2003 i que ara el volca esta tranquil, vam emprendre l'ascensio al cim del Gamalama.

Com en el cas del Rantemario, existeix poca, o nul.la informacio sobre la seva ascensio, aixi que tractarem tambe de ressenyar-ne'n la pujada.

Durant el recorregut no hi ha cap punt d'aigua, cal portar-la i en quantitat, des de baix. Es pot fer l'ascensio en un sol dia (1300m acumulats) pero cal tenir en compte que sovint, per no dir cada dia, el cim es tapa de nuvols ja entre les 9h-11h. La pujada son entre 3:30h-5h.

A 120m del cim hi ha espais per plantar un parell o tres de tendes, pero no aigua, que caldria portar-la des de Ternate.

ACCES

El punt de partida es Air Tege Tege, a 3-4km de Kota Ternate, des d'on una moto (ojek) us hi pot deixar en 15min per 5000-10000 rupies.

A Air Tege Tege cal anar a buscar la torre de telecomunicacions que es troba al final de la carretera asfaltada, d'on comenca l'ascencio.


ASCENSIO

Des de sota mateix de la torre surt el cami que empren una pujada directa al volca. Durant el recorregut es creua algun cami, pero cal emprendre sempre el directe amunt. El cami es clar pero no evident. Cal parar atencio, sobretot a la baixada.

El cami discorre per espessa jungla. Al punt de +950m de pujada, el cami s'uneix amb un altre de mes evident. Els primers 500m d'ascensio son molt relliscosos i fangosos.

Als +1100m de desnivell de la sortida s'entra en una area de canyissars en lleuger descents, que torna pujar fins el punt de roques volcaniques i desaparicio total de vegetacio. En aquest indret hi ha espai per un parell de tendes (una mes entre els canyissars).

D'aquest punt, nomes resta una dreta pujada al crater, ja per lava solidificada. Cal anar en compte amb els gasos que emanen del cim.


Sanana 18 de juliol de 2008

1 comentari:

  1. Ja teniu temps de llegir llibres oi amb tantes estones d'espera. Ah!. Ja heum trobat llet?. Cerveses també oi?

    ResponElimina