08 de setembre 2008

GUNUNG LAWU 3.265M (JAVA)

El Gunung Lawu no es el volca mes alt ni el mes maco dels volcans de Java, pero si que es un dels mes concorreguts per la vessant historica que te.

Segons la mitologia javanesa (anomenada antigament Mahendra) va ser per on els Deus que van fundar el primer regne van baixar a la terra. Aquesta muntanya tambe apareix al Mahabharata, la epopeia classica indu. El crater del Lawu va ser l'indret on els deus van fer bullir Gatotkaca (fill d'un dels principals protagonistes del llibre) per fondre'l amb metall i fer-lo aixi invencible.

Segurament degut a tot aquest rerafons historic feu que el darrer rei de l'imperi Majapahit, Brawijaya V (s. XV) anes al cim del Lawu a meditar quan el seu fill, islamic, intentava de fer-se amb el Regne. Brawijaya V va fer construir dos temples hindus a la seva falda, Candi Ceto i Candi Sukuh, temples que es poden visitar prop de la poblacio de Karangpandan.

No es estrany doncs que avui dia encara hi hagi multitud de gent que va al cim a meditar. Hi pugen al vespre, quan ja s'ha fet fosc, per arribar al cim encara de nit per refugiar-se en les diferents cabanes que hi ha prop del cim a meditar. Es especialment concorregut aquest cim el primer dia del calendari javanes (1r Suro).

APROXIMACIO

El cami mes curt comenca des de Cemoro Sewo, una poblacio sense serveis a 45km de Solo, i a 8km de Tawangmangu i a 5 de Sarangan. Qualsevon d'aquestes dues darreres poblacions poden servir com a base per l'ascensio, pero si no es te transport, millor Tawangmangu, des d'on cada mitja hora (a partir de les 06:00h) hi ha transport fins a Cemoro Sewo.

ASCENCIO

De Mapes
(mapa del Gunung Lawu)

Degut al seu alt nivell de concurrencia el cami al cim esta tot empedrat des del seu inici, el que el fa un dels volcans mes facils d'Indonesia.

Cal tenir en compte que no hi ha aigua durant la pujada. Si que hi ha pero, cap als 3.100m, prop del cim ja, unes cabanes on pot ser de trobar aigua, i fins i tot menjar.

Inici (Cemoro Lewo) 1.925m
Pos1: 2.200m
Pos2: 2.570m
Pos3: 2.775m
Pos4: 3.150m
Cim: 3.265m

HORARI: Puja. 3h30min/ Baix. 2h30min.
DISTANCIA A/T: 14KM

Cada Pos no es mes que un cobert on poder cobrir-se en cas de mal temps o per descansar una estona de la llarga pujada. De totes formes, al llarg del recorregut hi ha multitud de llocs on plantar una tenda si es vol passar la nit.

Jogjakarta, 9 de setembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada