09 de setembre 2008

GUNUNG MERBABU 3.145M (JAVA)

(mapa des de Selo)
De INDONESIA
(mapa des de Selo)
De INDONESIA
De Mapes
(mapa de pujada des de Kopeng)

Estem al centre de Java, un dels cors volcanics de l'illa, on hi ha una de les majors concentracios de volcans que superen els 3000 de tot Indonesia.

El Merbabu es un tranquil estratovolca que significa la muntanya polsegosa ( de l'indonesi Meru=muntanya, Babu=pols) que s'aixeca just enfront de l'actiu Merapi (Meru=muntanya, Api=foc) amb les darreres erupcions que es remonten fins el s. XVIII.

No es una muntanya dificil, pero per qualsevol vessant que s'intenti de pujar, no son menys de 1300m de desnivell.

RUTES

Existeixen diferents rutes, pero amb diferencia les mes conegudes son les que pugen des de Selo (pel sud) i des de Kopeng (pel nord).

La ruta per Selo es la mes curta (+1300m, 4h, uns 6-7km) mentre que per Kopeng son uns 1650m, 6h. Nosaltre vam pujar per Selo, que es la ruta que describim.

Un interessant itinerari es fer la travessa Kopeng-Selo (o a l'inversa) en un parell de dies. Cal tenir en compte que pel vessant de Selo no hi ha aigua, mentre que per Kopeng nomes es troba prop del Pos V a uns 2.800m aproximadament (cal trobar la font adequada entre d'altres de sulfuroses).

ASCENSCIO

Es pot anar a peu de Selo fins a Genteng, poble de sortida del cami, a peu (+250m, 1h) o be llogar una moto (ojeg) per unes 20.000Rp. A Genteng hi ha diferents Base Camps, senzills llocs on passar la nit abans de la sortida, tot i que sempre hi haura "mes" serveis a Selo mateix.

Selo: 1.650m
Genteng: 1.940m
Pos1: 2.250m
Pos2
Pos3: 2.450m
Sabana1: 2.800m
Sabana2: 2.875m
Cim I: 3.142m
Cim II: 3.119m

Temps de pujada: 3h30min
Temps de baixada: 2h30min
Distancia: aprox. 12km

De Mapes
(mapa de Merbabu i Merapi)

Del final de la carretera de Genteng surt el cami cap al cim del Merbabu. Cal prendre el cami recte amunt (senyals), no el mes ample que planeja a la dreta. Hi ha pocs camins on es pugui dubtar de quin agafar, i solen estar indicats amb fletxes metal.liques o de fusta taronja, anar sempre pel cami mes evident.

De INDONESIA
(G. Kukusan,Sabana2 i Sabana1)


Hi multitud de llocs on plantar la tenda, fins i tot al mateix cim, pero sempre tenir en compte l'aigua.
De INDONESIA
(cim del Gunung Merapi des del Merbabu)

De INDONESIA
(torre de telecomunicacions de cami a Kopeng)

Jogjakarta, 10 de setembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada