13 d’octubre 2008

EL PARADIS?

Abans de visitar el sud de Tailandia tenia certs prejudicis sobre aquesta part del pais. Que si platges a vessar de gent, enormes complexes hotelers, Resorts&Spa, festes a dojo, turisme sexual...

Pero ves per on, que de vegades els prejudicis es compleixen, i arrives a un lloc, i es com un t'esperaves que fos!

Els darrers dies hem anat saltant d'illa a illa pel sud de Tailandia, passant de la costa d'Andaman (la va ser sacsejada fortament pel tsunami del 2004) fins a la costa est de la peninsula. Tambe es cert que hem estat visitant els indrets mes populars turisticament parlant: Krabi, Ko Phi Phi, Phuket, Ko Samui, i que de ben segur que hi ha indrets i indrets, i que molts d'ells seran tranquils, pero no es el cas dels que ens ocupen.

En qualsevol d'aquests indrets el que mes sobta es la sobreeplotacio turistica a la que esta sotmesa Tailandia, fins al punt que tot i estar en una illa pot resultar complicat trobar el cami a la platja degut als innombrables Resorts i Hotels que s'alinien al costat de la platja. Aixo sense ja comptar l'ambient que s'hi respira, que no es ni millor ni pitjor que Calella o Lloret.

A l'illa de Pha Ngan se celebra una de les festes mes conegudes, la "Full Moon Party". La nit de lluna plena se celebra una festa que en temporada alta pot arribar a concentrar prop de 30.000 persones. Amb tanta gent no es d'estranyar que l'hospital Psiquiatric que hi ha a l'illa hagi de reforcar el personal per tractar els casos d'intoxicacions per drogues!

Potser estic pintant molt negre el panorama. Pero encara pot ser pitjor. Per Tailandia no es estrany de veure homes grans acompanyats de jovenetes tailandeses. No estic parlant d'explotacio de menors , sino simplement de turisme sexual.

Tot plegat fa que el recorregut per Tailandia estigui distant molt del que els topics et diuen: platja+cocoter=paradis?

Bangkok, 16 d'octubre de 2008

2 comentaris:

  1. Bones!!
    i ambient escalador? les fotos q he penjat són impressionants!! kuanta roca!! :O qtal el bungalow a krabi?tmb davant de la platja?
    Fins aviat :-)
    pd: em feu mooolta enveja! :D

    ResponElimina
  2. A la platja de Tonsai de Railay (Krabi) es on es concentren tots els bungalows barats i on hi ha l'ambient d'escalada. La majoria son a 5min. de l'aigua, pero moltes escalades... sobre la mateixa sorra de la platja! (o algunes comencen sobre la barca)

    Realment un lloc unic per escalar.

    Salutacions

    ResponElimina