21 de desembre 2008

REUNIFICATION EXPRES

De VIETNAM

Ens trobem a la ciutat de Hue, a pocs graus sud del Paral.lel 17, linea que entre els anys 1954 i 1975 va dividir el Vietnam del Nord amb el del Sud. Tant al sud com al nord d'aquesta linia (que ressegueix el riu Ben Hai) es van acordar cinc quilometres de zona desmilitaritzada, pero durant la querra del Vietnam l'area es va convertir en una zona fortament militaritzada i va viure cruentes batalles entre les tropes americanes i les nordvietnamites.
De VIETNAM

De VIETNAM

Tots els trens que circulen de nord a sud del Vietnam creuen obviament el paral.lel 17, i son coneguts per l'actual Vietnam Railways amb el nom de 'Reunification Express', un nom carregat de simbolisme per a aquells qui van guanyar la guerra. Les obres de la linea ferria comencen el 1899 i no es van acabar completament fins el 1936. La linea comenca a funcionar amb el nom actual a partir de 1976, i tot i haver trancorregut 32 anys de la seva inauguracio, la velocitat mitjana del tren no ha millorat gaire. Continuen al voltant dels 50 km/h, una velocitat poc superior a la que tenien els trens en inaugurar-se la linea. La linea no esta electrifica, i son locomotores diesel les que circulen per una linea poc modernitzada amb encara ara una sola via.

Els trens no tenen la comoditat que tenien els trens malais o tailandesos, pero tenen un bons estandards de comoditats. Es pot triar entre viajar en seient dur (hard seat), en seient tou (soft seat) i en lliteres. Les lliteres a la vegada es diferencien en toves i dures pero a diferencia dels seients durs que ho poden ser de forma real (bancs de fusta) les lliteres dures venen amb un matalas, aixo si, estretet. Fer tots els 1726km de recorregut entre Saigon i Hanoi pot venir a costar uns 35 euros en llitera dura en seient dur el preu pot baixar fins a 20 euros.

De VIETNAM


Hue, 22 de desembre de 2008

2 comentaris:

  1. Que xulo, quines fotos, quina enveja que feu.
    Cada dia que passa, m'enganxa més el vostre blog, quina passada de viatge.
    Salut i endavant.

    ResponElimina
  2. Bon Nadal 2009!!!! i ja van dos q sou fora...
    Petons i ja explicareu com ha anat per Hanoi.

    ResponElimina