05 de gener 2009

CAP A LA XINA

De XINA
Tot xino-xano i ja som a la Xina. Hi ha trens directes entre Hanoi (capital del Vietnam) i Beijing (capital de la Xina). Surten dos cops a la setmana, pero com que aquesta connexio directa la fan pagar, i molt, vam preferir agafar l'opcio mes barata del tren local fins la frontera vietnamita de Dong Dang, per alli enllaçar amb els ferrocarrils xinesos a Pingxiang, 12 quilometres mes ella de la frontera.

I quina diferencia entre els xinesos i els vietnamites! I no nomes em refereixo als trens (mes eficients i rapids els xinesos) sino tambe de manera de ser. Creuar la frontera i tractar amb els xinesos no ens ha fet mes que confirmar el que ja pensavem dels vietnamites: secs, antipatics i orgullosos. Si mes no a la Xina del sud, la gent es amable i riallera i deixem de tenir per primer cop en un mes, la sensacio de ser estafats encara que sigui nomes per comprar un ampolla d´aigua.
De XINA

I xino-xano, que ja no som a la Xina... som a Hong Kong. Hong Kong és xinesa des de l´1 de juliol de 1997 pero com a minim fins l´any 2047 mantindra l´amplia autonomia de la que gaudeix en el marc del que Deng Xiaopint va anomenar "Un pais dos sistemes".Aquest terme aquest fa referencia als dos sistemes economics que conviuran durant unes decades a la xina, el capitalista de Hong Kong i el comunista de la Xina. Mes important encara, es potser la conservacio de les llibertats individuals que es respectaran (esperem) a Hong Kong fins el 2047, mentre que a la Xina avui dia es aquest un concepte que ni deu sortir als diccionaris xinesos.
De XINA

Som a la Xina, pero a aqui es condueix per l'esquerra (com els anglesos), es fa servir una moneda diferent (el dolar de Hong Kong) i cal visat si es vol anar a la Xina des de Hong Kong. Moltes diferencies encara a pulir per una total unificacio amb la xina. El dubte sera saber si la reunificacio comportara la perdua de llibertats individuals de les que ara per ara els hongkongers gaudeixen.
De XINA

2 comentaris:

  1. Ja teniu raó ja, amb els vietnamites. Vam acabar tant tips que quan vam arribar a Sapa ens vam quedar allí 8 dies refugiats, fins que el nostre vol tornava a Bangkok.

    Us seguirem amb atenció, la Xina es un dels llocs que mirem per aquest any, tot i que fa dos anys hi vam ser seguint la Ruta de la Seda.

    Una abraçada i que continueu disfrutant com fins ara.

    ResponElimina
  2. Doncs hem traçat una linea recta cap a casa i no se si el que farem per la Xina sera el mes interessant. Pero si teniu cap pregunta, no dubteu en consultar-nos!

    Salutacions, i a viajar força!

    Albert i Olga

    ResponElimina