09 de gener 2009

TRESCANT PER HK

De XINA
Mes o menys tothom coneix el vessant classic de Hong kong, gratacels, botigues cares (hi ha mes botiques de Louis Vuitton que supermercats), Disneylandia, creuers... pero menys conegut es en canvi el vessant esportiu de la ciutat. Entre els esports classics que es poden esperar d'una ciutat com Hong Kong trobem el tai txi practicat a primeres hores del mati als parcs de la ciutat, gimnas als multiples gimnasos per executius estressats que es troben facilment arreu, footing practicament basicament pels occidentals que treballen en aquest urbs i n'hi ha un, pero, que ens atrau mes que la resta d'esport, el trekking.

Hong Kong esta format propiament per l'illa de Hong Kong (primer territori ser colonia britanica el 1841) mes els "New Territories", una zona de prop de 1000 km2 que van passar a formar part de l'imperi britanic al final de la segona guerra de l'Opi el 1860.

Tot i haver-hi set milions d'habitans a tota la ex-colonia, aquests s'escampen en un ampli territori que permet l'existencia de 25 zones naturals protegides. Els "Country Parks", que aixi s'anomenen les zones protegides, soposen un 40% de tot el terrotiri. Afegim-hi a aquesta dada la gestio model.lica que els britanics tenen quan es parla de zones a protegir, i en sortirem tot un regitzell de trekkings i travesses senyalitzats.
\
De XINA

Quatre son els principals treks que es poden fer per Hong Kong: El McLehose Trail (100km, 1o etapes) i el Wilson Trail (78km, 10 etapes) als New Territories, el Hong Kong Trail (50km, 8 etapes) a l'illa de Hong Kong i el Lantau Trail (70km, 10 etapes) a l'illa de Lantau. De totes aquestes etapes hem triat per fer la 4a i 5a del McLehose Trail, primer per trobar-se prop de Kowloon i segona per ser etapes recomanades pel seu interes (sobretot la 4a). A l'etapa 8a del mateix trek es puja el sostre de Hong Kong, el Tai Mo Shan (957m).

Despres de 25km de travessa i de pujar 1500m de desnivell, el sentiment que queda es mes aviat d'enveja. A part de gaudir de paisatges ben conservats a tocar d'una ciutat de 3,5 milions d'habitants, ens queda un sentiment d'enveja per la gestio dels parcs que te el govern de la Regio Administrativa Especial de HK. Camins ben mantinguts, zones de descans en bon en estat, zones d'acampada, lavabos, senyalitzacions de les caminades cada 500m, telefons d'emergencia... es pot criticar que sigui una gestio massa intervencionista, pero recordant la que hi ha per Catalunya (n'hi ha cap, alli?), em quedo amb la de HK.
De XINA


TREKKINGS PER HONG KONG

MAPA DEL MCLEHOSE TRAIL

Hong Kong, 9 de gener de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada