14 de gener 2009

LA XINA, EXISTEIX?

De XINA

Baldufes amb laser, fotos a 3D, raspalls de dents... pero de totes les joguines i estris que es venen als trens xinesos, el que va tenir mes exit de tots, va ser una mini llanterna ultra violada que detecta bitllets falsos.

Els xinesos estan paranoics quan es tracta de comprovar la autenticitat dels bitllets. Son els bitllets de 100Y (10 euros) els que son mes propicis a la falsificacio, i abans no els te´ls accepten com a valids, se´ls miren i remiren, toquen i palpen per comprobar-ne la autenticitat, i a mes a mes, sempre tenen alguna maquina que definitivament els confirmara la autenticitat o no del bitllet. A nosaltres ens van colar un bitllet de 100Y fals, que afortunadament, ja hem col.locat a algun altre despitat.

Els xinesos mes que ningu saben que aquest pais es el pais de les copies i el pirateig. Bitllets de banc falsos, de tren falsos, sabates cancerigenes, llet adulterada, "Bucksstar Coffe", "McDnoald's", nenes a les Olimpiades que no eren les que cantaven realment, focs d´artifici gravats tambe a l´obertura olimpica... Tot plegat em fa pensar si realment la Xina existeix i no es pas aquest pais, un copia d´algun altre pais que te un nom que sona com a ´Xina´ i del que en desconec la situacio exacte.

De totes maneres, alguna cosa canviant en el tema copia, a Beijing. Als mercats de Silk St. i Pearl Market les jaquetes de ploma, folres polars, bolsos, samarretes... de marques com The North Face, Lacoste, Prada, Chanel, Gucci... ja no es troben tant facilment com abans.

The North Face va conseguir la primera victoria judicial contra el pirateig quan va guanyar una demanda contra el mercat de Silk St. El mercat va ser comdemnat a pagar 5.300$ per danys i perjudicis. Pero The North Face no son els unics que han consegut guanyar un judici. Una agrupacio de cinc marques (Burberry, Chanel, Gucci, Louis Vuitton i Prada) van conseguir una compensacio economica de 10.000 euros de Xiushui market, un altre mercat on es venia material fals.

I aqui a Beijing, amb el fred que fa, que hi ha dies que tenim maximes per sota de zero graus, haviem de passar fred? Nomes cal entrar a Silk St. i demanar per jaquetes de ploma, que aviat sortiran de la rerabotiga.

Beijing, 14 de gener de 2009

2 comentaris:

  1. Si no fos perque aquest estiu vaig fer la comprobació i verificació sobre el terreny d'on ereu realment els d'aquiaqui a vegades també he arribat a pensat q els daquiaqui, sou copia virtual i que en realiat ereu a Lloret de mar prenent el sol i unes birres... coses de la imaginació.

    FINS AVIAT, EH!!! (P.D: jueee quina rasca a la Xina!!)

    ResponElimina
  2. Més que a Lloret a Salou no?. I les fotos seran de Port Aventura?. Jo hi vaig ser aquest estiu i no els vaig veure ... a Port Aventura clar!. Joan i com sempre Bona Ruta!!!

    ResponElimina