31 de gener 2009

DE NOU AL XINJIANG

De XINA
(Emin Minaret, Turpan)

L´agost de 2007 entravem per primer cop al Xinjiang en aquest viatge. Si llavors aquesta regió ens va servir de pont entre l´Àsia Central i el Tibet, ara ens el farà entre la Xina i Àsia Central de nou. El que un dia va ser una regió poblada pràcticament només per uigurs,la ´nova frontera´ (que és com es coneix en mandarí aquesta provincia xinesa) són ara minoria respecte a la étnia xinesa han, si més no en nombre. Però quan es viatja pel Xinjiang la impressió que es té és de ser ja a l´Àsia Central, tant per cultura (mengen un pa boníssim!), per religió (musulmana) i per aspecte racial (turquida), si més no jo, em sento més ja proper a casa meva que no pas entre els xinesos han i els seus noodles i temples confucians.

De XINA
(People's Park a Urumqi)

Si el primer cop que entravem en aquesta regió ho feiem a traves d´un coll amb gairebé nul transport públic (l´Irkeshtam Pass, entre Kyrkyzstan i Xina), ara per sortir-ne´n farem servir un pas força més transitat: el pas ferroviari entre Alashankou (Xina) i Dostyk (Kazakhstan). Dos cops per setmana, els dimarts i els dissabtes, surt un tren des d´Urumqi (Xina) a les 23:58h cap a Almaty (Kazakhstan). Són 1363km que el tren recorre en 32h comptant les hores que es passa a la frontera, temps que s´inverteix entre adaptar l´ample de rodes a l´amplada de vies kazaques, i tràmits immigratoris. Cal visat per entrar al Kazakhstan, i es pot treure que l´hem tret aquí mateix a Urumqi de forma senzilla. A diferència de Rússia, els ciutadans europeus no necessitem cap carta especial d´invitació a l´hora de demanar el visat kazak. Tant de bo no ens trobem cap dificultat quan toqui demanar el visat rus quan siguem al Kazakhstan!
De XINA
(Urumqi)


Urumqi, 31 de gener de 2009

3 comentaris:

  1. Doncs ja he vist que heu estat a Turpan, però tot i així veig que el viatge comença a ser ja de tornada oi? .... Joan. Bona ruta!.

    ResponElimina
  2. Hola viatgers! Quines coses, a l'agost del 2007 us seguíem des de casa, intrigadíssims, perquè estàvem a punt d'iniciar el nostre (gran) viatge per la Ruta de la Seda,i visitaríem Kirguistan, el Xinjiang i Xina. I ara, un any i mig després de la nostra volta, n'hi ha que tornen a passar pel Xinjiang!!

    Que seguiu gaudint!

    (PD: Us enllaço des del meu blog: http://pelscaminsdelmon.blogspot.com/)

    Núria.

    ResponElimina
  3. Suposo que estaras d'acord amb nosaltres en que l'Asia Central es una zona molt interessant. Ens hi estarem poc per la zona, que ja anem de cami a casa. No es el primer viatge en que passem per aqui, i espero que no en sigui la ultima!

    T'anirem seguint pel blog.

    Salutacions i bons viatges!

    ResponElimina