17 de febrer 2009

DE TRÀNSIT A MOSCOU

De Russia
Les línies ferroviàries kazaques són anteriors a la seva independència. Això vol dir que pels traçats de les linies no es van tenir en compte unes fronteres que avui dia són internacionals. Hi ha trams de ferrocarrils kazacs que creuen Rússia per anar només d´una ciutat kazaca a una altra. És el cas del tram entre Astana i Aktobe o entre Aktobe i Uralks, a l´oest del país.

Per arribar a Ucraïna des del Kazakhstan cal creuar Rússia, país que demana visat d´entrada, ja sigui de tránsit o de turisme. El primer tipus de visat és més senzill d´aconseguir ja que no cal cap mena de carta d´invitació per obtenir-lo com si fa per la resta de tipus de visats, com és el turístic. A l´hora de sol.licitar aquest tipus de visat cal presentar els bitllets originals de l´itinerari complet per territori rus, tant l´entrada com la sortida del país.
De Russia

Quatre dies a la setmana surt des d´Astana un tren directe que uneix les capitals d´ambdós països, el tren N107 Astana-Kiev, que recorre els més de 3700km entre les dues ciutats en unes 72h. Però compte! Que no us passi com a nosaltres que després de comprar el bitllet pel tren a Kiev i després de sol.licitat el visat rus de trànsit tot fent cua a -20ºC a les portes de l´Ambaixada russa, no pogueu pujar al tren per no tenir el visat de doble entrada del Kazakhstan i de Rússia. El tren N107 entra a Rússia ho fa de nou al Kazakhstan per finalment tornar a sortir cap a Rússia després de la ciutat kazaca d´Uralsk.

El visat doble rus no es cap problema, que es pot sol.licitar doble entrada a l´Ambaixada russa en el moment de sol.licitar-lo. Però si heu entrat al Kazakhstan amb un visat d´única entrada, com és el nostre cas, us serà imposible aconseguir un altre visat kazac mentre estigueu dins del país! Paraula de Cònsul!

Passarem sis hores a Moscou sense tenir-ho previst per continuar el nostre viatge fins a Kiev. Esgotarem així els quatre dies que només tenim per entrar i sortir de Rússia donat que els visats de trànsit russos nomès es concedeixen pels dies que dura el viatge, fins a 10 dies màxim si és per terra, 48h si és per trànsit aeri.

Seguim el nostre itinerari cap a casa, sense haver vist tot el que ens hauria agradat de veure del Kazakhstan, ni fer tot el que ens hauria agradat de fer si hagués estat estiu. Els hiverns són massa crus aquí per provar de fer trekkings!
De Russia


Moscou, 16 de febrer de 2009

2 comentaris:

  1. Jo més aviat diria que de trànsit cap a Barcelona! Us sona? Barcelona? Cap a l'oest d'Europa! Je je! Bona ruta!!!

    ResponElimina
  2. Has fet una molt bona composició en la foto de Moscou. Pel que fa a la del tren, sembla feta ben bé en plena Guerra Freda. Bons documents!!!

    ResponElimina