21 de juliol 2010

DUBAILAND

Ski Dubai

Quan a la guia deia que visitar els Emirats Arabs a l'estiu, senzillament, no era bona idea, jo pensava  que potser no seria tant, que de fet, al nostre pais cada estiu, millor dit, cada setmana de cada estiu, tenim onades de calor que les televisions ja es cuiden prou d'ensenyar-nos els 'estralls' que fa la calor a l'estiu.

Aixi que com habitant de la mediterrania, acostumat a la calor i a les onades de calor, que faig cap a Dubai a passar quatres dies de cami al Nepal i India.  I com ho diria... ostia! Quina calda que hi fa! Ni onades de calor de pa sucat amb oli de casa nostra ni res, aixo es calor, el que fa a l'Arabia! Arribo a les 21h i el termometre encara marca uns agradables 40C. Es sortir de la terminal de l'aeroport que una bufetada en forma d'escalfor et colpeja el rostre. Mare meva, on m'he ficat!

 Durant aquests dies he hagut de suportar temperatures de 45-46C durant bona part del dia. Jo, que no soc de beure massa liquids, engolia 6-7 litres diaris a fi de no desidratar-me i caure fulminat sota una calor que per sort, no era  d'onada de calor.

Dubai es uns dels set estats que formen la federacio dels Emirats Arabs Units, cadascun governat per un monarca absolut (el Xei) amb l'emir d'Abu Dhabi com a president i el de Dubai com a primer ministre. Son els dos emirats  mes coneguts, els que mes sovint surten per televisio gracies a les seves excentricitats arquitectoniques. A Abu Dabhi hi ha el luxos circuit de F1 on s'hi disputen curses des de fa un parell d'anys, on s'esta construint un parc d' atraccions dedicat nomes a Ferrari.

A Dubai fa pocs mesos s'ha acabat el que fins ara es l'edifici mes alt del mon el Burj Dubai (torre Dubai), que amb els seus 828m supera amb escreix la marca que fins ara tenia el Taipei 101 (509m) de Taiwan. El Burj Dubai ha estat construit on fins fa poc era encara un desert. EL 1971 s'importava el primer barril de petroli cap a l'estranger, i des de llavors, el pais ha crescat tant com el Burj Dubai. On fins fa quatre dies nomes hi havia desert, ara s'aixeca una zona de negocis que concentra tants gratacels com Nova York, tot aixecat de nou. Camps de golf nocturns, centres comercials de luxe amb catifes i sofas que contenen pistes d'esqui, aquariums, pistes de gel, parc d'atraccions interiors i multicines de 22 sales s'aixequen sobre la sorra del desert gracies al petroli. Una de cada tres grues del mon, esta a Dubai!

El mes impressinant pero, son les illes artificils que estan construint al front maritim. Illes noves amb forma de palmeres, de globus terraqui, d'estrelles, amb capacitat per a mes d'un milio de persones. Les excentricitats no tenen limits!

No nomes els grans hotels de milers d'habitacions o les noves illes, han estat creats com a parcs tematics, sino que fins i tot la zona economica del World Trade Centre (on s'aixequen els nous gratacels i el Burj Dubai) sembla nomes un parc tematic mes, un que mou diners i on les noves grans fortunes juguen a fer diners. I es que sobta saber que nomes una tercera part dels ingressos dels emirats provenen del petroli.

Dubai

1 comentari:

  1. Come andiamo? molt impressionant la foto que surts amb samarreta blanca!!! :-) jeje!
    ja aniras explicant coses. Petons

    ResponElimina