18 de maig 2008

SINGAPUR

Singapore (del sancrit, "illa de lleons") es una illa situada just a l'extrem sud de la peninsula de Malaisia. Mai hi van haver lleons en aquest petit gegant asiatic. Si tigres, el darrer dels quals va ser mort el 1902 des del mateix (i famos) hotel Raffles de Singapore, lloc que avui dia es el centre de la ciutat.

No queden tigres a Singapore, i no els necessita tampoc, ja que Singapore mateix es tot ell un tigre, un tigre asiatic, en aquest cas. Juntament amb Hong Kong, Taiwan i Corea del Sud formen un quartet de luxe en l'economia asiatica i mundial. No es d'estranyar doncs, que els guanys (mitjans) dels habitants de Singapore, superin els 3000 euros al mes. Singapore te la sisena renda per capita mes elevada del mon.

La majoria etnica predominant a Singapore es la xinesa. Pero a diferencia de la Xina, Singapore es net i pulit. Fins a tal punt les autoritats intenten mantenir una ciutat neta i ordenada, que la Ordenca Civica del Clos a Barcelona es cosa de nens.

La ciutat es plena de cartells amb prohibicions, i et poden caure multes que de fins a 250 euros (fins i tot preso) per creuar el carrer fora dels passos establerts. Pero la normativa mes 'curiosa' de Singapore es, sens dubte, la de la prohibicio del xiclet. Va ser l'any 1992, cansades les autoritats de netejar xiclets al metro, que van declarar il.legal el xiclet. Tret de l'us per efectes medicinals, el xiclet esta tecnicament prohibit, fins i tot entrar-ne per a us propi. Una altra 'curisosa' normativa de Singapore obliga als usuaris dels lavabos publics, a tirar de la cadena! Desconec com les autoritats porten el control legal d'aquesta normativa, pero per si un cas, mai ens oblidarem de tirar de la cadena mentre siguem a Singapore.


Singapore, 18 de maig de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada