22 de setembre 2008

DE BODES

Son molts els famosos que han anat a casar-se per aquestes latituds. Alejandro Sanz, David Bustamante, Ana Aznar, Mick Jagger, Eddi Murphy son alguns dels actors i cantants (i filles de presidents) que s'han anar a casar (legalment o simbolicament) per Bali.


Pero a Malaisia hi ha una destinacio de boda tambe coneguda, si mes no, dins el mon musulma, l'estat de Perlis, al nord de Malaisia.


Malaisia es una monarquia federal, dividida en diferents estats que regulen ampliament la seva propia legislacio. El Rei malai te una caracteristica curiosa i practicament unica al mon, es un carrec rotarori entre els nou diferents Suldans que governen hereditariament els diferents estats malais.


Els estats del nord de Malaisia son els mes conservadors pel que fa al tema religios.
Entre les lleis mes polemiques que aquest estat va aprovar, va ser la d'eliminar el requisit preceptiu del consentiment previ de la primera dona a fi de poder-se casar en segones nupcios. Estem parlant de la poligamia, es clar.

Un 0,6% dels casaments de Malaisia son poligamics. Per a que un home pugui casar-se amb una segona dona, cal el consentiment de la primera, no a Perlis, on aquest requisit es va eliminar. Tot i les pressions del govern federal de Kuala Lumpur, Perlis mante aquest variant normativa.

Aquest fet fa, per tant, que a l'estat de Perlis es concentrin molts dels casaments poligamics de Malaisia, aproximadament el 20% del total.

Kuala Besut, 22 de setembre de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada