30 de setembre 2008

EASTERN & ORIENTAL EXPRESS

De MALAYSIA
(estacio de KL Sentral, Kuala Lumpur)

Quan es parla de grans viatges en tren a ningu li va a la ment la RENFE. Potser fins i tot a mes d'un aquest nom, llegit en un blog de viatges, li sonara antagonic. I aixi es.

Pero parlar d'Orient Express si que es sinonim de viatges, luxe i glamour. El primer trajecte d'aquest mitic tren sortia de Paris direccio Vienna un 5 de juny de 1883. Mes tard el trajecte fent honor al seu nom, s'ampliaria fins a Istambul, la ciutat a cavall d'Europa i Asia.

Actualment encara existeixen dos "Orient Express" a Europa. L'Orient Express que nomes circula entre Strasburg i Vienna, i el Venice-Simplon Orient Express, una iniciativa privada de trens de luxe que uneix Londres amb Venecia.

La mateixa companyia del Simplon opera al sudest asiatic diferents linies de tren de luxe, la Eastern & Oriental Express. L'E&O Express te com a linea estrella la que circula entre Singapur i Bangkok (Tailandia). Des del seu punt de sortida a Singapur, fins a Bangkok, el tren recorre mes de 2000km en 43 hores de trajecte. En el seu recorregut travessa tot Malaisia de sud a nord, amb les parades estrella de Kuala Lumpur (la capital malaia) i Butterworth (Penang). L'E&O Express es l'unic tren que circula des de Singapur a Bangkok sense haver de fer canvis de tren.


De MALAYSIA
(El Rakyat Ekspres arrivant a Ipoh)


De SINGAPORE
(tren nocturn Singapore-KL)

La linea que transcorre per Singapur i la seva estacio de tren (Tanjong Pagar) pertanyen a Malaisia. Encara ara el control d'immigracio de Malaysia es fa a l'estacio de Singapur mentre que el control singapures es fa a la frontera entre els dos paisos (Causeway). Anar de Singapur a Malaisia en tren son nomes 30 min de trajecte.

Els trens malais (KTM) son comodes, puntuals, i no gaire rapids. La xarxa malaia consta de dues linies. La Nord-Sud, que recorre el pais per la costa oest, entre Tailandia i Singapur (per on circula L'E&O Express), i l'Est (anomenada tambe la Jungle Train), que travessa el pais des de Gemas fins a Kota Bharu, a l'extrem nordest del pais tot circulant per la part mes boscosa de Malaisia. Nomes hi ha un tren entre Malaisia i Tailandia, l'Internasional Ekspres, que surt de Butterworth (Penang) diariament a les 14:20h tot fent el recorregut fins la capital tailandesa en aproximadament 22 hores.

Com que ens agraden els viatges en tren intentarem de seguir aquesta mitica linea ferroviaria. I dic linea que no tren, que fer el trajecte entre Singapur i Bangkok en Presidential Suite dels luxosos vagons del l'E&O Express costa prop de 3970$ per persona i trajecte (com per perdre el tren!) Fent servir els trens expres locals, nosaltres esperem no arribar a gastar-ne'n mes de 50 euros!


30 de setembre de 2008

1 comentari:

  1. Caram quin viatge amb tren. Segur que ha estat tota una aventura. Aquesta es una experiencia molt maca i aquest viatge son els que no s'obliden mai. Hi ha un bloq nou que esta molt bé i podieu explicar les curiositat d'aquesta cultura, per animar més gent.

    ResponElimina